Benene ryster. Hjertet hamrer. Jeg tager bittesmå skridt på planken. 

For et øjeblik siden stod jeg i en ”elevator” og vidste ikke, at jeg med rekordfart var på vej op til skyskraberens øverste etage, hvorfra der kun var en vej frem: Ud på planken. Uden sikkerhedsnet.  

Nu står jeg så her, hvor det er alt andet end godt at være lidt mere end en smule angst for højder. 

I virkeligheden står jeg på en planke, der ligger på et gulv i en bygning på Christianshavn i København. Men fornuften er forsvundet for en stund. For selvfølgelig falder jeg ikke flere hundrede meter ned mellem skyskrabere, hvis jeg træder ved siden af…

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Jeg er blevet sendt ud af min comfort zone. Årsagen er, at jeg til torsdagens åbning af Isobar Nowlab Copenhagen for første gang stifter et nærgående bekendtskab med Virtual Reality. 

Artiklen fortsætter under billedet...

Nowlab er et internationalt koncept, hvor kreative og strategiske hjerner fra Dentsus digitale bureau, Isobar, hjælper globale brands som Philips, Diageo og Cadillac med at nytænke produkter og kundeoplevelser. 

Isobar Nowlab Copenhagen, som Isobar-CEO Martin Bochineck tidligere har omtalt over for Markedsføring, er det tredje af sin art og det første i Norden. 

Åbningen af det nye laboratorium sker i en tid, hvor innovation står højt på dagsordenen mange steder. 

Samtidig henviser Mads Bredal, der er CEO i Dentsu Aegis Network, til, at 84 procent af topcheferne mener, at innovation er altafgørende. Men det er kun seks procent, der føler, at de lykkes med innovationsprojekter, ifølge en global McKinsey-undersøgelse.

Kan afprøve ideer med ny teknologi

Målsætningen er, ifølge Sebastian Franck, der er Executive Director for Strategy & Innovation hos Isobar i Danmark, at få ”sat gang i noget ægte innovation.”

Her kan danske og nordiske virksomheder således afprøve ideer med teknologier som Augmented Reality, Virtual Reality, Machine Learning, Artifical Intelligence og Internet-of-Things.

- Det er nødvendigt med et fysisk rum, hvor der er nogle ting, som kan inspirere til nye tanker, og man får løftet blikket fra den daglige hverdag og de arbejdsopgaver, som tager al ens tid. På den måde får man nemmere tid og rum til at tænke nyt, siger Sebastian Franck.

Jeg spørger ham, hvordan man kan bruge min Virtual Reality-oplevelse på planken. Det viser sig, at den kan bruges til noget fornuftigt. Alene af den grund at jeg har fået øjnene op for og hands on-erfaring med en teknologi, som kan bruges i mange sammenhænge. 

Han forklarer videre, at man i laboratoriet kommer til at arbejde efter en ”veletableret model” med kunder, som skal innovere. 

- Det er ikke en klassisk strategi-proces, der tager år og måneder, men en hurtig vurdering af forretningsmuligheder, siger Sebastian Franck. 

Artiklen fortsætter under billedet...

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER. KLIK HER.

Hurtigt og nemt

Det handler om at udvikle nye produkter, services og kundeoplevelser. I alle tilfælde vil der indgå en teknologi. 

- Når man har listen over de gode ideer, vælger man nogle stykker, som man tror mest på, og som man eventuelt får feedback på. Når man vil have ideerne konkretiseret noget mere, går man ind i kernen – innovation sprinting, siger Sebastian Franck.

Han fortsætter: 

- I løbet af 14 dage producerer vi en workable prototype på den ide, som er i spil, som man kan præsentere for forbrugere, ansatte eller andre. Dernæst tager man stilling til, om man skal gå videre og kaste flere ressourcer efter det. 

Sebastian Franck opsummerer processen:

- Det her er hurtigt, agilt og i princippet nemt. Du kører en proces, som tager maksimalt en måned og gerne kortere. Og så står du med noget, som du kan få vurderet markedspotentialet af.

Artiklen fortsætter under billedet...

Laboratoriet er en konkret udmøntning af partnerskabet mellem Dentsu og Adobe. Dentsu og Isobar kobler data, kreativitet og eksekveringskraft til den teknologi, som Adobe leverer. 

Og hvordan endte turen på planken? Desværre blev det ikke video-dokumenteret, at jeg rent faktisk gik planken ud. Efter noget tid sprang jeg også – og landede trygt og godt tilbage i virkeligheden, hvor jeg har planer om at blive. Indtil videre.