Er der en sportsgren, tjekkerne er vilde med, så er det ishockey, hvor nationen har fejret store triumfer gennem tiderne. 
 
Derfor giver det også rigtig god mening, at det tjekkiske bilmærke ŠKODA  har været sponsor for en af verdens største årligt tilbagevendende sportsbegivenheder, VM i Ishockey, siden 1993, hvor Prag var vært for begivenheden. 
 
I år er det 26. år i træk, og den uafbrudte række af sponsorater betyder, at ŠKODA ifølge Guinness World Records er indehaver af sportshistoriens længste hovedsponsorat af et verdensmesterskab.
 
Fanzoner og sponsorbiler 
 
I år er det næppe gået manges næse forbi, at verdensmesterskabet afholdes i Danmark fra den 4. maj, og sponsoratet aktiveres på forskellige måder herhjemme, fortæller Niels Pilgaard Hansen, der er Campaign & Sponsorship Manager i ŠKODA Danmark.
 
- Vi stiller bl.a. over 50 biler til rådighed for ledere, spillere, trænere etc. under verdensmesterskaberne. Dertil kommer fanzoner i Royal Arena og Jyske Bank Boxen, hvor tilskuerne fx kan tage sig et spil airhockey og se nærmere på de særlige ŠKODA VM-kampagnemodeller, siger han.
 
Taktisk til værks i DK
 
Ishockey har slet ikke har samme status som sportsgren i Danmark som i Tjekkiet. Alligevel har interessen for begivenheden været massiv.
 
Fx er over 300.000 billetter blevet solgt, men ŠKODA har naturligvis tilpasset sig danske forhold og er gået ganske taktisk til værks i forbindelse med sponsoratet i år, fortæller Niels Pilgaard Hansen.
 
- De fleste danskere forbinder os nok mere med vores sponsorater af cykelløb, heriblandt Tour De France, PostNord Danmark Rundt end med ishockey. Derfor bakker vi også sponsordelen op med en omfattende kampagneindsats siger han.
 
Det indebærer bl.a. kampagne på ŠKODAs Facebook-side og digitalt, hvor der kan vindes billetter til ishockey VM. Dertil skal nævnes et advertorial-samarbejde med Danmarks største ishockey-medie Faceoff.dk
 
Indsatsen omfatter også en spritny TVC, den går i luften i dag, hvor ŠKODA i en animationsfilm – skabt af det kreative studie Hide The Zebra - slår et slag for ŠKODA og VM i ishockey.
Se med her: