To annoncører, der har prøvet kræfter med Addressable TV, er overordnet set positive over for det nye format. 

Hos Orkla Foods testede man første gang formatet i 2017 og har nu brugt det i knap halvandet år – bl.a. på brands som Beauvais One Pot og Den Gamle Fabrik Marmelade.

- Vi ser det som et stærkt supplement til TV-kampagnerne, da vi derved kan øge dækningen og/eller forlænge TV-kampagnerne.

- Derudover er det et af de digitale produkter, der minder mest om flow-reklamerne, og kvaliteten er derfor fornuftig, siger Anne-Sofie Sander Salomonsson, der er Digital- & Mediechef, Marketing & Innovation, hos Orkla Foods Danmark.

Hun tilføjer:

- Mange kæmper om forbrugernes tid og opmærksomhed, og der er ikke mange andre video-udbydere, der kan tilbyde reklamer i fuld skærm, med lyd på, og hvor reklamen ses til ende i modsætning til fx reklamerne på Facebook.

LÆS OGSÅ: BUREAUER OM MÅLRETTEDE TV-REKLAMER: MERE DOKUMENTATION, TAK.

- Yderligere er Addressable TV en måde at få fat i de seere, der har fravalgt TV-pakken, hvilket særligt gælder de yngre dele af målgruppen.  

Ser fornuftigt ud

Den vurdering er man enig i hos Elgiganten, hvor Michael Laursen, team leader i digital marketing, fortæller, at man har benyttet reklameformatet siden i sommer.

- Vi har, bl.a. ud fra nogle bestemte temaer, arbejdet med yngre segmenter, som typisk kan være vanskeligere at få i tale via flow-TV, siger han og fortsætter:

- Vi har promoveret forskellige produkter og kampagner imod disse segmenter via Addressable TV som supplement til andre kampagne-platforme, og det har umiddelbart vist gode resultater, siger han uden dog at afsløre præcise tal.

GÅ IKKE GLIP AF DAGENS VIGTIGSTE NYHEDER: KLIK HER.

Hos Orkla Foods Danmark er erfaringerne ind til videre også positive:

- Vi har foreløbig gode erfaringer, men volumen er fortsat for lav til, at vores nuværende analyser kan måle en brand effekt. Men vi følger udviklingen tæt, og håber snart at se nogle analyser der kan dokumentere ROI effekten, siger Anne-Sofie Sander Salomonsson, som dog tilføjer: 

- Men jeg vil sige, at den effektpris vi pt. kan måle, ser fornuftig ud sammenlignet med andre digitale medier. 

Vil fortsætte med formatet

De to virksomheder sætter ikke konkrete tal på, hvor stor en del af budgettet, der går til Addressable TV, men hos Orkla Foods Danmark siger Anne-Sofie Sander Salomonsson, at det i 2019 er en mindre del:

- Det skyldes primært, at vi oplever en begrænsning i lageret hos TV-stationerne, som hurtigt melder udsolgt, men vi har dog opjusteret budgetandelen en del i år, da vi på flere af vores brands vil prioritere produktet og maksimere volumen. 

Kommer I til at øge andelen?

- Det regner vi med, ja. Især fordi forbruget af klassisk flow-tv må forventes fortsat at falde blandt særligt de unge seere. Et stigende antal seere på streaming-tjenesterne vil formentlig også øge mulighederne for databerigelse og dermed bedre målrettede reklamer i velkendt tv-kvalitet. 

LÆS OGSÅ: TV-STATIONER HAR GULDDRØMME: DETTE SKAL SIKRE FREMTIDEN

Også hos Elgiganten er det planen at fortsætte med at anvende Addressable TV, oplyser Michael Laursen:

- Vi fortsætter med formatet, og vi kommer nok også til at satse på nye og andre segmenter, end vi har gjort hidtil.

Øger I?

- Det er for tidligt at sige. Det kommer an på udviklingen i dokumentation og effekt.

Har visse begrænsninger

Både hos Orkla Foods Danmark og Elgiganten mener man da også, at der er plads til forbedring på det punkt:

- Vi oplever at TV-stationerne har et begrænset antal visninger. Det giver dermed begrænsninger i forhold til muligheden for at målrette mod en mere specifik målgruppe. Volumen er simpelthen ikke stor nok, siger Anne-Sofie Sander Salomonsson.

Michael Laursen supplerer:

- Enig. Det kan blive bedre, men omvendt gælder det jo også andre digitale kanaler. Det er jo stadig et ret nyt medie, men samlet set synes jeg, det tegner godt.

Begge de to virksomheder køber Addressable TV ind via deres mediebureauer: Orkla Foods Danmark hos OMD, og Elgiganten hos Carat.