Som beskrevet forleden står tre af landets store kommercielle mediehuse - TV 2, Nordic Entertainment Group og Discovery Networks Denmark - på spring til at indføre tredjepartsverificering af reklameindkøb på Addressable TV.

Det er en betegnelse for de reklamer, der vises på de kommercielle tv-stationers webtv-tjenester, bl.a. TV 2 Play, Viaplay og Dplay, målrettet brugere ud fra kriterier som alder og bopæl. 

Mediehusene vil med initiativet distancere den digitale tv-reklamedokumentation fra webtv-dokumentation.

- Vi hilser velkomment, at en række af de førende videoplatforme i Danmark er gået sammen om mere systematisk dokumentation af værdien af digital annoncering, lyder det fra Peter Togo, der står i spidsen for YouTube i Danmark.

Han fortsætter:

- Og vi ser frem til at gå i endnu tættere dialog om, hvordan vi som branche bedst sikrer målestandarder, som sætter hensynet til brugernes interesser højest, leverer på annoncørernes behov og levner plads til fortsat nytænkning inden for annonceformater. Brugernes adfærd tilsiger, at målesystemerne også afspejler denne mangfoldighed, siger Peter Togo.

YouTube vil gerne være med

I dag samarbejder YouTube med måleaktører som Kantar, Nielsen, ComScore, Moat, IAS og Meetrics på verdensplan, og Peter Togo mener, næppe overraskende, at YouTube i dag allerede er kendetegnet ved høj ”viewability”, høj ”audibility” og stor gennemslagskraft blandt kommercielle målgrupper.

- I en lang række lande samarbejder vi med de førende måleaktører om at levere uafhængig dokumentation for dette. Derfor er vi meget åbne for at forfølge lignende muligheder i Danmark, lyder det fra Peter Togo.

Jakob Olsen, der er Broadcast Director i mediebureauet IUM, glæder sig til at se resultaterne af den nye Addressable TV-dokumentation, der lanceres i begyndelsen af det nye år.

- Tredjepartsverificering er altid godt, siger han.

Jakob Olsen vurderer, at de danske mediehuse med deres Addressable TV-produkter er på vej i den rigtige retning, da mange annoncører er meget opmærksomme på fuld transparens i det digitale medieindkøb, dokumentation og ikke mindst brand safety

IUM-chefen hilser derfor også YouTubes lyst til at gå i dialog om bedre dokumentation af reklamer på webtv i Danmark velkommen.

- Det ville gøre vores arbejde meget lettere og være til gavn for annoncørerne, hvis alle parter – inklusive YouTube – kunne blive enige om fælles standarder for dokumentation for reklamer på webtv, siger han.