En af de førende medarbejdere i Danske Banks Group IT afdeling, Jacob Quorp Matthiesen, er ny direktør for Nodes Aarhus. Den nye chef skal sikre fortsat vækst i det jyske for det danske app-bureau.

Ansættelsen af Jacob Quorp Matthiesen er et led i direktionens strategi om at løfte organisationen og sikre den fortsatte udvikling på tværs af de 5 europæiske kontorer. Et mål der blandt andet skal sikres gennem ansættelser af specialister med dokumenteret ledelseserfaring og tung viden omkring apps til enterprise kategorien.

– Vi etablerede vores kontor i Aarhus for godt halvandet år siden. Siden da har vi fået bygget et fuldt team med alle de specialister, der skal til at bygge enterprise apps, siger Andreas Green Rasmussen, CEO i Nodes.

– Derudover har vi fået gjort opmærksom på os selv og ikke mindst lukket aftaler med nogle af de større jyske virksomheder. Men vi har større ambitioner, og med ansættelsen af Jacob får vi nu en stærk profil, som ikke blot har erfaring med udvikling af apps i en af Danmarks største virksomheder.

– Jacob har et stærkt drive, kombineret med den teknologiske indsigt det kræver at kunne hjælpe mange af de store jyske og fynske virksomheder, som efterspørger solide app-løsninger.

Fra vedligeholdelse til udvikling af fremtidens forretning

Den nyansatte chef kommer fra en stilling i Danske Bank Group IT, hvor han blandt andet har arbejdet med virksomhedens apps. Han glæder sig dog til fremadrettet udelukkende at kunne fokusere på et område, der pirrer den faglige nysgerrighed.

– Jeg har arbejdet med IT de sidste 4-5 år. De sidste 3 år primært med fokus på app-udvikling i Danske Bank, siger Jacob Quorp Matthiesen.

– I Danske Bank har andre ting dog også fyldt, og med ansættelsen hos Nodes får jeg muligheden for at arbejde udelukkende med app udvikling. For mig er det tydeligt, at mobile, wearables og apps er den fremtid, vi står overfor som det primære værktøj for folk i hverdagen.

– Og i og med det er det, jeg brænder for, var det nemt for mig at takke ja, da Danmarks og Nordeuropas førende app udviklingsbureau henvendte sig. Det bliver sjovt at prøve noget nyt efter 10 år i en stor virksomhed.

– Jeg ser meget frem til at prøve mig selv af i en flad struktur, hvor beslutningerne kan tages i et andet tempo. Samtidig er jeg overbevist om, at jeg kan tilføre værdi til mange af de kommende kunder, fordi jeg forstår deres hverdag i en stor organisation.

Ambitiøs 2020 plan under japanske vinger

Oprustningen i Aarhus kommer som en del af den plan, der skal gøre Nodes til det førende bureau inden for app udvikling i Europa.

En plan, der blev sat i femte gear, da det danske app udviklingshus fik nye ejere tilbage i august måned, hvor det japanske konglomerat Monstar Lab med mere end 800 medarbejdere opkøbte hovedparten af aktierne i firmaet. Et opkøb, som den nye Aarhus-chef også har bemærket, og som også har spillet ind i skiftet:

– Jeg faldt for to ting ved Nodes. Dels har Andreas og Daniel sammen med resten af direktionen lagt en ambitiøs strategi og plan for de kommende år, som jeg virkelig tror på. Se bare på Nodes udvikling henover de seneste snart 10 år, hvor man er gået fra at være en lille iværksættervirksomhed til nu at levere enterprise løsninger til e-Boks, Alka, DFDS og mange andre af de ledende danske virksomheder.

– Derudover er Nodes jo i gang med en europæisk ekspansion, og med japanske Monstar Lab i ryggen bliver det en spændende rejse, som det er svært ikke at blive inspireret af. Jeg tænder på fremdrift, og den lyst er jeg overbevist om at jeg også får tilfredsstillet i mit nye job, slutter Jacob Quorp Matthiesen, der er tiltrådt som chef for Nodes Aarhus ved årsskiftet.