Christian W. Larsen, der i perioden 1. november 2007 til 1. august 2018 var ansv. chefredaktør for Markedsføring, er død. 

Hans samlever, Lene Hjorth, oplyser, at han kl. 00:45 natten til tirsdag sov stille ind på Hospice Søndergård i Måløv.

– Christian fik fred på et på mange måder smukt tidspunkt i sit liv. Han nåede at runde en mangeårig og bemærkelsesværdig mediekarriere af, og jeg ved, at han var sindssygt glad for sit arbejde, sine kollegaer, og for sine kilder og sit netværk, siger Lene Hjorth og fortsætter: 

– På den private front havde han stor kærlighed til og glæde af sine to børn, Christina og Mikkel – og ikke mindst sine tre børnebørn. Og så havde Christian og jeg et smukt, modent liv sammen: Båret af et trygt forhold, hvor fælles interesser omkring friluftslivet i Rørvig og vores fælles forfatterskab fyldte og glædede os begge.  

I 2018 fik Christian W. Larsen konstateret kræft. Mens han modtog lægernes behandling, fortsatte han med at skrive om det, der lå hans hjerte nært: Markedsføring. 

Christian W. Larsen, der efter han forlod chefredaktør-posten fortsatte på Markedsføring som skrivende journalist, var en mand, der levede og åndede for sit arbejde. 

Når han ikke skrev, elskede han at tilbringe tiden i sommerhuset i Rørvig, hvor tiden blandt andet blev brugt på undervandsfiskeri. Og gennem hele sit liv var han en passioneret tennis- og fodboldentusiast. Blandt andet vandt han U18 DM i tennis i 1970 i både single og double og DM i mixed double i 1978.

– Forløbet omkring Christians sygdom og død har været intenst, men han var også et menneske, der levede intenst på alle planer – og jeg synes, Christian fik en værdig afslutning på et stærkt liv. Men det er sorgfuldt og synd for os alle, at han ikke nåede at få tid til at nyde årene, der skulle komme, sammen med os, der stod ham nær, siger Lene Hjorth.

Helt frem til sin død beholdt W, som han blev kaldt internt, sit gode humør og sin tro på fremtiden, fremhæver Dansk Markedsførings adm. direktør, Thomas Wahl.

– Christian W. Larsen var en mand, man ikke kunne undgå at lægge mærke til. Han var en god kollega, en dygtig redaktør og journalist – og godt selskab. Vi kommer til at savne ham, siger adm. direktør for Dansk Markedsføring, Thomas Wahl, der sammen med foreningens bestyrelsesformand, Pernille Wendel Mehl, har skrevet mindeord, som kan læses nedenfor.

Christian W. Larsen blev 66 år. Han efterlader sig sin samlever, to børn og tre børnebørn. Han bliver bisat fra Jægersborg Kirke lørdag 19. januar kl. 13.

Blå bog: 

Navn: Jens Christian Weide Larsen.

Født: 30. juli 1952.

Uddannelse: Cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet, 1980.

Job: Journalist på Markedsføring, ansv. chefredaktør fra 1. november 2007 til 1. august 2018.

Tidligere job: Freelancer for Information, tenniskommentator på DR, sportsredaktør på Det Fri Aktuelt. Han var også ansat på dagbladet Dagen.

Dansk Markedsførings bestyrelsesformand, Pernille Wendel Mehl, og adm. direktør, Thomas Wahl, har skrevet følgende mindeord:

Det er med stor sorg, at vi har fået beskeden om, at vores tidligere chefredaktør Christian W. er sovet stille ind i nat. Christian har mere end nogen anden tegnet foreningen gennem de seneste 10 år, og derfor er det et stort savn for os personligt, men ikke mindst for hele vores fælles forening, Dansk Markedsføring.

Med sin altid skarpe pen personificerede han foreningen under skiftende direktører, og da vi havde dialogen om at give stafetten videre, skete det også i en åben og meget loyal dialog. 

Undervejs blev Christian syg og nåede desværre kun kortvarigt at arbejde sammen med vores nye team på redaktionen – men vanlige, gode bidrag til bladet Markedsføring fastholdt han til det sidste.

Christian har alle dage været foreningens mand, og både Dansk Markedsføring og branchen skylder ham en stor tak for hans ihærdige indsats for at fremme branchen og faget. 

Selvom Christian – da foreningen var allermest udfordret – yndede at sige, at vi før havde været bagud og tabt – så gav Christian aldrig op. Han kæmpede til det sidste både for Dansk Markedsføring og imod kræften.

Vores tanker går i første omgang til samleveren Lene og den øvrige familie.

Du vil for altid være savnet af os alle, Christian.

Æret være Christians minde.