”Vi er mennesker, før vi er kunder,” siger Jacob Fruensgaard Øe, der er ny direktør for Flip Studio, et customer experience og design-selskab stiftet af GroupM.

– Derfor er vores ambition i Flip Studio altid at skabe en bedre menneskelig oplevelse for de brands, vi arbejder med.

Det var så reklamen. Vær lidt mere konkret?

– De mest succesfulde løsninger inden for customer experience fanger noget essentielt menneskeligt, der skaber tilhørsforhold, frihed og gør os til bedre versioner af os selv. Det gør så, at vi for et øjeblik vælger at være kunder, fortsætter Jacob Fruensgaard Øe.

Sammen med Mette Theilgaard, der er den nye Customer Experience Director i selskabet, var Jacob Fruensgaard Øe medstifter og partner gennem ti år i innovationsbureauet Hatch & Bloom.

Han forklarer videre, at ”filosofien bag Flip Studio er at drive agile udviklingsprocesser med fokus på udvikling af prototyper i tæt samspil med brugerne” – en tilgang, der også kaldes designtænkning.

Relevant og differentierende kundeoplevelse

Jonas Hemmingsen, CEO GroupM Nordic og bestyrelsesformand i Flip Studio, ser det nye selskab som et svar på en af største udfordringer for mange brands:

– Kunde­oplevelsen er afgørende for virksomhederne og relationen til brands. Den bygges stærkest gennem den oplevelse og service, som leveres gennem kunderejsen.

– Vores vision for Flip Studio er både at levere den analyse og indsigt, der viser, hvor i kunderejsen brandet kan styrkes, og kommer med konkrete løsninger til, hvordan man kan gøre kundeoplevelsen relevant og differentierende.

Matchet med GroupM ser Jacob Fruensgaard Øe som optimalt.

– Som mennesker forventer vi jo af både virksomheder og offentlige organisationer, at de servicerer os som individer med den personalisering og relevans, det kræver.

– Det kan man kun, hvis man har data og teknologi som spidskompetencer, og det har GroupM mere end nogen andre, som Nordens største mediabureau gruppe, slutter Jakob Fruensgaard Øe.

Flip Studio er etableret i København og har planer for at åbne kontor i Stockholm og Helsinki i løbet af 2018.