Så er det frem med Dannebrog, klaphat og al den moralske opbakning, du kan mønstre, thi den danske bureaubranche er med i kampen om hæder, metal og ære ved det forestående vinter-ol i Sydkorea.

I hvert fald indirekte, da mediebureauet IUM’s Broadcast Planner, Madeleine Dupont, er skipper for Danmarks curlinghold – Team Dupont – ved vinterlegene.

Hun har allerede pakket rejsetaskerne, da turen går mod Pyeongchang den 3. februar, så IUM-planneren og holdkammeraterne når at tilpasse sig tidsforskelen på otte timer i god tid, før modstanderne skal fejes af isen.

Det danske holds første kamp spilles den 14. februar mod Sverige. Dernæst følger Japan, Canada, Kina, Skotland, USA, Rusland, Schweiz og endelig Korea.

Kan de overraske?

Ingen af holdene er lette modstandere, men svenskerne og canadierne er nok de største mundfulde, mener Madeleine Dupont.

- Vi er nok ikke oplagte medaljekandidater ved dette OL. De andre hold er professionelle curlingspillere og står foran os i medaljekøen, siger hun.

Og skeler man til bookmakerne, så er de enige. Man får pengene over 30 gange igen, hvis det bliver dansk guld, men intet er som bekendt umuligt i sportens verden. Tænk blot på EM i fodbold '92...

Det er i øvrigt anden gang, at Madeleine Dupont deltager i OL. Hendes søster er med for tredje gang.

- Denne gang er jeg bedre forberedt på det intense medie- og OL-cirkus, der omgiver os, og som var svært at lukke ude første gang, slutter hun.

Det er i år DR og Discoverys kanaler, der viser kvindernes ni curlingkampe ved vinter-ol.