For over 30 år siden, da jeg var en helt ung mand, var jeg lige blevet ansat som mediechef på Ekstra Bladet, og på 3. dagen inviteret i Imperial og senere på Victor sammen med nogen der hed Partners.

Rygtet sagde, vi ville vinde en masse priser for en reklamefilm kendt som ”sauna-reklamen”.

Det blev en munter aften, hvor jeg sad med åben mund og polypper og solede mig i selskab med de absolutte reklamekonger af Danmark, Partners.

Jeg står her i aften for at overrække en ærespris til den førerhund, jeg sad og beundrede – dengang, som jeg gør det den dag i dag!

Kære Jan Duckert

Det er med en stor glæde, at jeg står her og skal overrække dig Kreativitet & Kommunikations ærespris.

45 års indsats i reklamebranchen, tæt på et halvt århundrede. Et halv århundrede som en af branchens allerskarpeste knive i skuffen. Som strateg, som sælger og som leder af nogle af Danmarks mest succesfulde virksomheder i og omkring branchen.

Og ikke mindst som utrættelig forkæmper for vigtigheden af høj kreativitet.

Du var en ung mand, tilbage i 1973, da du frisk fra militæret kom til Ted Bates og tjente dine første lærepenge under Mogens Holten. Der fandt Peter Wibroe og du hinanden og resten er Danmarkshistorie. Og der skete noget magisk for den danske reklamebranche, da I to stiftede Wibroe, Duckert og Partners. Et bureau som i den grad kom til at dominere og sætte retning for hele branchen. Partners blev senere omdrejningspunktet for en lang række succesfulde selskaber i People Group koncernen.

Men Jan har ikke kun fokuseret på sin egen forretning. Jan har altid støttet op om branchen. Altid har han været der for Kreativitet & Kommunikation. Altid har man kunnet søge et råd hos ham. Hele 17 år, mine damer og herrer, er det blevet til i brancheforeningens bestyrelse. I mange år som næstformand.

Et fyrtårn for mange

På individ plan har du i helt uhørt grad inspireret, støttet og hjulpet mange på vej. Du har været et fyrtårn for utroligt mange mennesker. Ja – der er formentlig også et par stykker, der har slået sig på dig undervejs. Selvfølgelig er der det. Man er ikke konge i et halvt århundrede, uden et slagsmål eller to.

Jan stræber altid efter mere, bedre, større. Han er ambitiøs og elsker at se potentiale i andre. Vi fornemmer, det giver Jan en helt særlig glæde at hjælpe andre videre, at opdyrke talentet. Jan er den type Alpha-Han, der har det med at tage vare på sine egne, når man først er inde bag hans under hans brede vinger.

Æresprisen gives ikke til en mand på vej på pension. Jan har startet over 20 virksomheder, and we are still counting. Nogle har han solgt, i andre er han fortsat aktiv. Nysgerrigheden er fortsat den store driver. Når Jan analyserer på den aktuelle udvikling og hvor der er mulighed for forretning, starter han fortsat virksomheder op. Senest i skabelsen af Cyber Defence Agency.

En skarp og analytisk hjerne

En skarp analyse og hjerne er kernen i dit virke – og det har bragt dig, branchen og rigtig mange selskaber og individer langt.

Bestyrelsen i Kreativitet og Kommunikation er stolte og glade for at tildele dig Kreativitet & Kommunikations ærespris. Og jeg kan fortælle både dig og resten af forsamlingen, at det var en helt enig og meget begejstret bestyrelse som traf beslutningen.

Kære Jan, kom herop, så forsamlingen kan give dig din velfortjente hyldest. Stort tillykke.