Det er igen i år stærke kreative kort Danmark har at spille ved dette års ungdomskonkurrence ved Eurobest-festivalen.

Tidligere har Danmark haft mulighed for at sende et enkelt team til festivalens ungdoms-konkurrence, men i år har Eurobest-ledelsen valgt at tildele to pladser til Danmark – og de to teams, der skal til London, er:

- Frederik Voetmann og Niklas Hultquist fra Robert/Boisen & Like-minded

- Mads Schmidt og Eva Ebbensgaard fra henholdsvis Unknown og DDB.

Og de to teams glæder sig naturligt nok til udfordringen.

- Det bliver spændende at prøve kræfter med en 24-timers konkurrence, hvor vi får mulighed for at battle mod kreative fra andre lande og andre kulturer. Og at tage sine learnings med og se, om det holder vand i den sammenhæng, siger Niklas Hultquist.

Tre gange Robert/Boisen

Det er i øvrigt tredje gang, Robert/Boisen & Like-minded har et team med i konkurrencen. Og da Klara Vilshammer og Christoffer Boas sidste år vandt guld, er der noget at leve op til.

De to kommer endda med til London, da deres præmie sidste år bl.a. var billetter til Eurobest 2017.

- Så der er noget at leve op til, og det er ikke uden en vis ærefrygt, at vi går til opgaven. Men vi håber selvfølgelig på, at vi kan gøre det lige så godt, siger Frederik Voetmann.

De to kreative Robert/Boisen-herrer er dog på ingen måde uvant med priser – og har også tidligere gjort det flot internationalt, bl.a. vandt de i 2015 Creams prestigefulde portfolio-konkurrence.

- Men det her er noget helt andet. Her skal vi konkurrere inden for en fastsat tidsramme og ud fra en brief, vi får på stedet, så det er en helt anden situation. Og det glæder vi os rigtig meget til, siger Frederik Voetmann.

Team på flere måder

Og hos DDB glæder Eva Ebbensgaard sig ikke mindre til at tage turen til London og prøve kræfter med Eurobest-konkurrencen:

- Klara og Christoffer gjorde det jo vildt flot sidste år, så vi har tårnhøje forventninger. Og så synes vi, det er en kæmpe-ære at få lov til at repræsentere Danmark ved Eurobest, siger hun.

Hendes team-makker, Mads Schmidt fra Unknown, er i øvrigt ikke bare hendes team-makker, de er også kærester privat.

- Så vi er verdensmestre i kreativ problemløsning, plejer vi at sige, lyder det med et smil fra Eva Ebbensgaard.

De to har også tidligere prøvet kræfter med kreative konkurrencer både i udlandet og herhjemme – bl.a. ved Cream og det tidligere DIA.

- Og vi glæder os mega-meget til at konkurrere i London.

Anerkendelse af Danmark

Og der bør være gode chancer for succes: Creative Circle-formand Dorte Nielsen, kalder således årets niveau virkelig højt:

- Jeg har selv siddet med i juryen ved bl.a. The One Show, og jeg kan sige, at de indsendelser vi har fået fra unge danske teams i år har et meget højt niveau – vi taler international klasse. Det er fantastisk at se, at Danmark har så mange unge talenter, og det bliver en kæmpeoplevelse for dem at komme ud og konkurrere ved Eurobest, siger hun.

Du kan se Frederik Voetmann og Niklas Hultquists portfolio her.

Og Eva Ebbensgaard og Mads Schmidts portfolio her

Wait...there's more..

Og sidder der nogen, der gerne vil med til London og konkurrere til november, så skal vi hilse fra Creative Circle og sige, at der er ledige pladser på den del af konkurrence, der hedder Young Marketers Competition.

Ny deadline er mandag den 9. oktober – og du kan læse om konkurrencen her.

Eurobest løber af stablen fra 28. til 30. november i London, og du kan læse meget mere her