Siden Frederik Andersen overtog styringen af VICE Medias interesser i Norden for fem år siden, har virksomheden været på raketfart med eksplosiv organisk vækst i hele regionen. 

Nu overlader han roret til en ny topchef i skikkelse af den tidligere VP for VICE i Skandinavien, Anja Agerbo Thomsen.

- Efter at have stået i spidsen de seneste fem år og have været i konstant start-up mode, er det på tide for mig at overdrage styringen til en, der skal drive virksomheden ind i det næste kapitel, siger Frederik Andersen.

På de fem år, han har stået i spidsen for mediehuset, er det vokset fra fem ansatte i København til i dag 120 i København, 10 i Stockholm og 2 i Oslo. Derudover har mediehuset udklækket sit eget selvstændige full-service bureau, Virtue, og en markant produktionsenhed.

Var første kunde i Virtue

- Vi er på rekordtid gået fra at være et nichemedie til at have en markant profil i Danmark. Derudover har vi fra grunden bygget et kreativt bureau, der driver kommercielle projekter for kunder i mere end 200 lande fra sine kontorer i København, Stockholm og Oslo, siger Frederik Andersen, som ikke er i tvivl om, at Anja Agerbo Thomsen er den rette til at drive væksten videre:

- Anja har været med på hele vores rejse, indledningsvis som vores første kunde i Virtue, og senest som Vice President for vores nordiske kontorer. Hun er en del af vores DNA, har indgående kendskab til hele forretningen, siger han og tilføjer:

- Og så er hun ikke mindst en fremragende leder, der altid går forrest og formår at samle hele huset, hvorfor jeg har fuldstændig tillid til, at hun er den bedste til at stå for den videre drift og udvikling af VICE og Virtue på tværs af Norden.

Det bliver Anja Agerbo Thomsens opgave at sikre en fortsat vækst i både Danmark, Norge og Sverige. 

Men den nye fase kalder ikke på eksplosiv vækst, lyder det fra mediehuset:Fokus er på stabilitet, på det organisatoriske og tæt samarbejde på tværs af landegrænser. 

Nyt navn mere dækkende

- Det er en meget stor ære at få lov at stå helt i spidsen for den her organisation. Hver eneste dag bliver jeg glad og stolt over at se det indhold, vi får skabt, både som medie og for de kunder, vi arbejder sammen med i Virtue, siger Anja Agerbo Thomsen og fortsætter:

-  Jeg har et stærkt team, der formår at sætte barren lidt højere hele tiden, og min fornemste opgave bliver at støtte dem og sikre optimale rammer for hele organisationen.

Anja Agerbo Thomsen kan i øvrigt kalde sig CEO for VICE Nordic, idet organisationen skifter navn fra VICE Scandinavia til VICE Nordic – som varsel om det udvidede fokus.

- Vi har allerede en stor digital tilstedeværelse i hele Norden, så for at vi ikke begrænser os selv, er det naturligt vi skifter til et navn, der dækker bredere end Skandinavien. Tiden kunne godt snart være moden til at se videre mod nord, siger Anja Agerbo Thomsen.

Den nuværende CEO, Frederik Andersen, bliver bestyrelsesmedlem med fokus på strategisk arbejde for nogle af virksomhedens største internationale kunder.