Aalborg-bureauet, Clientis 7. regnskab bliver ikke et ledelsen kommer til at mindes med glæde. For første gang måtte man nemlig notere en tilbagegang i aktiviteten og et underskud på bundlinjen.

Men stifter og bestyrelsesformand, Anders Bjørnstrup, vil med god samvittighed hurtigt placere regnskabet i glemmebogen.

– Vi havde nogle problemer i begyndelsen af regnskabsåret i vores afdeling i Aarhus. Vi tog hånd om dem, men de var kostbare. Til gengæld kunne vi hurtigt se resultaterne – bureauet har driftet positivt siden januar – og vi vil videre, så derfor satte vi i sidste del af regnskabsåret gang i investeringer i et nyt digitalt værktøj, som selvfølgelig også har kostet i på bundlinjen, siger Anders Bjørnstrup og fortsætter:

– Et underskud er ikke en katastrofe. Men det er det, hvis man ikke gør noget ved det. Det har vi gjort, og vi ser nu en meget positiv udvikling. Det netop overståede kvartal har været det bedste i bureauets historie.

Årsagen til den positive udvikling er bl.a., at bureauet har landet en række nye kunder – heriblandt Asetek A/S, HOWE, og Saphe. Men der har også været større aktivitet hos eksisterende kunder, og bruttofortjenesten lå 26 pct. over den samme periode sidste år, der er det første kvartal i det nye regnskabsår.

Problemerne i Aarhus relaterede sig primært til, at man tabte afdelingens helt store kunde, Hyundai.

– Da det skete, måtte vi konstatere, at det ikke var nok at tilpasse – det var nødvendigt med en reorganisering, hvor vi sagde farvel til direktøren for vores Aarhus-afdeling. Det har vi så klaret nu, og de er kommet godt i gang med at skabe en bred kundeportefølje, siger Anders Bjørnstrup.

Afdelingen i Aarhus rummer nu 10 medarbejdere mod tidligere 14.

Nøgletal for Clienti

  • Bruttoavance 29,208 mio. kr. – 12,2 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 649.067 kr. -14,2 pct.
  • Lønandel 87,3 (80,0)
  • Resultat før skat -1,489 mio. kr. (+0,537 mio. kr. året før)

Bruttoavancen er estimeret af Markedsføring