Tirsdag aften klokken 20.00 lancerede det kreative bureau Gorilla Media og Rasmus Paludans bror, Martin Paludan, en video, hvor Stram Kurs-stifterens bror opfordrer danskerne til ikke at stemme på Rasmus Paludan.

Videoen har siden spredt sig lynhurtigt på de sociale medier, ligesom den er blevet hjulpet på vej af nyheder på medier som Ekstra Bladet, BT og dagens.dk.

Alex Sabour, kreativ direktør og stifter af Gorilla Media, kan fortælle, at videoen i skrivende stund har opnået over 100.000 visninger på YouTube og Facebook, ligesom der er kommet over 5.000 reaktioner – såvel negative som positive – på de sociale medier.

– Dertil kommer omtale i bl.a. Radio 24syv og deltagelse i God Morgen Danmark på TV 2. Og det er det, der har været målet. Videoen har været et middel til at komme ud med budskabet i de store medier, siger Gorilla Media-stifteren.

I den omtalte video tager Martin Paludan afstand fra sin brors politiske holdninger:

– Min opfordring til dig, der har siddet og set det her, er at du i stedet for at stemme min bror i Folketinget – altså stemme en mand ind som ganske vist er god til at få sine budskaber hørt, men som ikke er god til at samarbejde, ikke er god til at lytte – stemmer på et af de store partier, der allerede i en årrække har arbejdet benhårdt for en konsekvent og hård udlændingepolitik, siger han.

Alex Sabour er godt tilfreds med modtagelsen af videoen, som han betegner: ”Vores svar på hele den valgkamp, der er foregået”.

Hvorfor har I lavet den?

– Martin Paludan kontaktede os, fordi han gerne ville bredere ud med sit budskab om ikke at stemme på Rasmus Paludan, end han tidligere var kommet via blandt andet artikler i Berlingske og Politiken. Det har vi så hjulpet ham med, siger Alex Sabour.

Er han kunde hos jer?

– Ja, det er han. Vi sympatiserer også med budskabet og lægger gerne platform til hans video-opråb, siger Alex Sabour og understreger, at Gorilla Media ”aldrig har været bange for at give udtryk for politiske holdninger”.

– Og i dette tilfælde, altså med Rasmus Paludan og Stram Kurs, mener vi, at der er tale om en elendig politiker og et parti, der er farlig for os alle, så vi er glade for samarbejdet med Martin Paludan, siger Alex Sabour.

Han kan også fortælle, at videoen blev skabt på én dag. Der blev brugt et par timer på optagelser i Gorilla Medias studie, herefter fulgte et kvarters optagetid på Nørrebro og derefter tre-fire timers redigering. Så var videoen klar.

– På den måde minder den en del om mange af de andre videoer, vi har haft travlt med at producere de seneste uger under valgkampen for bl.a. Radikale Venstre og flere interesseorganisationer, slutter Alex Sabour.

Se den omtalte video her: