Bryggeriet Royal Unibrew relancerede sidste år sin alkoholfrie øl, Royal 0,0% Pilsner, og søsatte i samme anledning en ny brandplatform og kampagnen ”For god til at være sand”.

Og det ser ud til at have givet pote, for i den efterfølgende periode er Royal 0,0% Pilsner i salgsvolumen vokset med 130 procent. Det oplyser bryggeriet.

Ifølge Nielsen ScanTracks tal for Dagligvarehandel/Convenience inkl. Hard Discount er mærket i dag Danmarks største i segmentet 0,0% øl, målt på værdisalg år til dato.

Tager man hele det alkoholfrie segment med – det dækker øl op til 0,5% alkohol – så er Royal 0,0% Pilsner i perioden rykket op fra nummer fem til nummer to. Kun overgået af Carlsbergs Nordic Gylden.

– Jeg er enormt stolt af resultatet – det er faktisk næsten for godt til at være sandt, siger Christian Lund-Martorell, Senior Brand Manager hos Royal Beer. 

Et marked med vækstmuligheder

Alkoholfri øl udgør i de fleste markeder i dag ikke meget mere end to-tre procent af det samlede ølmarked, men det er et marked i rivende udvikling.

Potentialet er ifølge brancheeksperter på op mod 10-12 procent.

Ifølge en analyse fra Bryggeriforeningen findes der i dag 57 alkoholfrie øl fra danske bryggerier på markedet. For fem år fandtes der ti. 

Og går man tilbage til 2012 og tidligere, så kunne man dengang købe to danske, alkoholfrie øl: Tuborg Super Light og Royal Free.

Element fra Royal Unibrew kampagne for alkoholfri øl. Foto: PR.

Men i dag er alkoholfri øl en forbrugertrend og dermed et voksende marked, som alle bryggerierne gerne vil nappe deres del af. 

Også Royal Unibrew, som bl.a. derfor også satte kreative kræfter ind på at skabe vækst for brandet.

Skepsis inspirerede til kampagne

Inspirationen til det kreative arbejde og sloganet ”For god til at være sand” kommer ifølge kunde og bureau fra indsigten om, at danskerne af natur er skeptiske.

Det var den skepsis, Royal Beer selv oplevede, da man præsenterede sin nye, relancerede alkoholfrie bryg for et testpanel.

Og dermed var udgangspunktet for den nye kommunikationsplatform og kampagne på plads:

– Baseret på indsigten om danskernes skepsis har vi skabt en kreativ platform, hvor vi kan tale om en alkoholfri øl, der smager så godt, at det burde være for godt til at være sandt, siger Michael Venneberg, Account Director, Hjaltelin Stahl.

Han peger på, at kommunikationsplatformen giver muligheder for at spille øllen på banen i mange forskellige sammenhænge – aktuelle begivenheder eller genkendelige hverdagssituationer.  

– Ting, vi taler om, og som måske også næsten er for gode til at være sande – og heller ikke altid er det:

– Et VAR-system, der virker i Parken, en metro, der venter, en bølge af grønne trafiklys på vej hjem, osv.

Artiklen fortsætter under filmen.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger

Ny variant vokser også

Royal Unibrew lancerede i øvrigt også en alkoholfri mainstream Classic-variant i foråret.

Den er også med i kampagnen, og selvom lanceringen faldt midt i coronakrisen, så er den år til dato allerede blevet Danmarks fjerdestørste i 0,0%-segmentet.

Og spørger man Christian Lund-Martorell, så er han da også rigtig godt tilfreds med tingenes tilstand:

– Sammen med Hjaltelin Stahl har vi skabt en kreativ platform, der rammer ind i en stærk, universel indsigt, som gør os endnu mere relevante i dialogen med danskerne, siger han.