Coronakrise eller ej: Starten til The M List 2021 er gået, og årets Advisory Board er på plads.

Det betyder, at der nu er sat navne på de branche-profiler, der i år skal udvælge de omkring 200 marketingprofessionelle – på tværs af annoncører, tech, medier og bureauer – der fortjener en plads på årets The M List.

Nye i Advisory Boardet 2021 er:

Fra udgiverne af The M List-bogen deltager igen:

– Klaus Markholt-Hansen, Partner, Marcher Markholt
– Morten Kjær, CEO, NoA Consulting
– Thomas Wahl, CEO, Dansk Markedsføring

Ifølge The M List-reglerne skal Advisory Boardet lægge vægt på fem kriterier, når kandidaterne skal bedømmes: 

Højt fagligt kompetenceniveau, visioner og innovative evner, synlige resultater, anerkendelser og vundne branchepriser samt kommunikations- og ledelsesevner.

Men hvad siger de tre nye Advisory Board-medlemmer selv? Hvad vil de især lægge vægt på? Påvirker coronakrisen årets liste – og hvad med kvinderne? 

Vi spurgte dem – her er deres svar:

Pernille Fruensgaard Øe: ”Vi skal se “resultater” på en anden måde”

Pernille Fruensgaard Øe, Head of Industry, Facebook Danmark. Foto: Fra LinkedIn.

Hvilke to egenskaber / kompetencer kommer du især til at lægge vægt hos M List-kandidaterne?

– Jeg synes, det er vigtigt, at vi ser på kandidaterne i forhold til deres vision for, hvordan marketing kan spille en rolle gennem de forskellige faser i kunderejsen. Og det er jo nok ikke nogen hemmelighed, at jeg kommer til at se på, hvordan de tænker data ind i det, siger Pernille Fruensgaard Øe og uddyber:

– Både i forhold til at få bedre indsigt i, hvad der virker på bundlinjen, men i lige så høj grad faktisk i hvordan man bruger data til at skabe en bedre kundeoplevelse. Det kræver profiler, der rummer en erfaring, bredde og især evne til at orkestrere forskellige kompetencer mod et fælles mål. 

Og når det gælder M Talents?

– Talenter kan i større grad tillade sig at være enstrengede. Jeg synes, at vi her godt kan tillade, at de har en mere skarp og vertikal profil. Det er disse unge, der kaster sig dybt i et felt, som også nogle gange på den måde får branchen til at reflektere, siger Pernille Fruensgaard Øe, der understreger, at ”de skal forstå forretningsperspektivet”:

– Hvis unge kreative viser gode resultater, er det stadig vigtigt, at de forstår, hvorfor det kreative er essentielt for forretningen i sidste ende. 

Kommer coronakrisen til at påvirke udvælgelsen eller forløbet, tror du? 

– Ja, der er nok ikke noget Covid-19 situationen ikke påvirker dette år. Jeg tror, vi er nødt til at se “resultater” på en anden måde, siger Pernille Fruensgaard Øe og fortsætter:

" Hvis unge kreative viser gode resultater, er det stadig vigtigt, at de forstår, hvorfor det kreative er essentielt for forretningen i sidste ende.
Pernille Fruensgaard Øe | Head of Industry | Facebook Danmark.

– Det behøver ikke være en konkret kampagne, der er live, men jeg synes det giver rum til at se resultater som en evne til at skabe værdi i forandring. Og det kan også være at have vist sig som danmarksmester i omstillingsparathed.

Hvad er din holdning til de senere års kritik om, at “der er for få kvinder med” på The M List? 

– Der SKAL flere med denne gang. Alle fag har forskellige kønssammensætninger, men jeg tror virkelig ikke på, at det er lige så skævt, som vi har set her, siger Pernille Fruensgaard Øe og tilføjer:

– Men det er også en øvelse i at gøre opmærksom på sig selv og sine resultater, så jeg vil nok slå et slag for at få kvinderne (og deres kollegaer – mænd og kvinder) ud af busken og fortælle om, hvad de kan. 

Jacob Weinreich, Kommunikations- og Marketingdirektør, TV 2. Foto: Fra LinedIn.

Jacob Weinreich: ”Kandidater skal kunne stå på tæer, når det blæser allermest”

Hvilke to egenskaber/kompetencer kommer du især til at lægge vægt hos M List-kandidaterne?

–  Jeg kommer til at kigge efter to væsentlige egenskaber. Nemlig efter kandidater, der i et vanskeligt år alligevel har kunnet markere sig, siger Jacob Weinreich og uddyber:

– Altså kandidater der formår at stå på tæer, når det blæser allermest. Og så kigger jeg efter kandidater, der er lykkes med at skabe nyt – eller som allerede har skabt det, men har formået at holde et kontinuerligt, højt niveau. 

" 2020 bliver et år, hvor det kan blive let at trække på skuldrene og gemme sig. Det går ikke her.
Jacob Weinreich | Kommunikations- og Marketingdirektør | TV 2.

Og når det gælder M Talents?

– Her gælder det også om at stå på tæer og turde stikke næsen frem. Og så er jeg nysgerrig på, hvem de kreative uddannelser selv ville pege på som deres nye stjerneskud. Dem glæder jeg mig til at tage fat i. 

Kommer coronakrisen til at påvirke udvælgelsen eller forløbet, tror du? 

– Ja. Absolut. 2020 bliver et år, hvor det kan blive let at trække på skuldrene og gemme sig. Det går ikke her. Der opstår altid muligheder, der kan gribes. 

Hvad er din holdning til de senere års kritik om, at “der er for få kvinder med” på The M List? 

– Det er min debut i juryen, så spørg mig igen næste år.

– Mette Hejl, CEO / Partner, Pravda. Foto: PR.

Mette Hejl: ”Kønsdebatten kan have lidt fordums karakter”

Hvilke to egenskaber/kompetencer kommer du især til at lægge vægt hos M List-kandidaterne?

– Resultater og kommunikation. Jeg kigger efter profiler, der kan mærkes – formår at få den famøse passion og faglighed ud over scenekanten.

Og når det gælder M Talents?

– Innovation og kreativitet.

Kommer coronakrisen til at påvirke udvælgelsen/forløbet, tror du? 

– Jeg tror det er for tidligt, at lave den sondering. Men coronakrisen kommer uomtvisteligt til at være dyb og langvarig visse steder i branchen – andre det stik modsatte, heldigvis, siger Mette Hejl og tilføjer:

– Men jeg vil være nysgerrig på at se, om der er profiler, der har anvendt tiden til at lave nye strategiske tiltag, fundet mod og nye veje midt i en stagneringsperiode eller sat kreativitet i spil på en ny facon for at få mere ud af mindre – eksempelvis budgetter.

" Så vidt jeg husker, var det en kvindelig CMO, der løb med sejren sidste år.
Mette Hejl | CEO / Partner | Pravda.

Hvad er din holdning til de senere års kritik om, at “der er for få kvinder med” på The M List? 

– Så vidt jeg husker, var det en kvindelig CMO, der løb med sejren sidste år, siger Mette Hejl med et smil og tilføjer, at hun ikke specifikt har hørt kritik af, at der manglede kvinder på The M List:

– Men min generelle holdning er, at jeg synes, kønsdebatten kan have lidt fordums karakter. Når det er sagt, så opfordrer jeg da bestemt til at dygtige kvinder også bliver indstillet i år. 

The M List er adgangsbillet til Årets CMO 

Selve bogen, The M List 2021, er som i de foregående år et opslagsværk med profiler af godt 200 marketingfolk, der har udmærket sig i årets løb, hvortil kommer en trend-analyse med fokus på branchens udvikling fremadrettet. 

Dertil kommer, at The M List danner grundlag for nomineringerne til Årets CMO, der udvælges af en selvstændig jury.

Lige som sidste år er der mulighed for at indstille kandidater til listen, men i sidste ende er det Advisory Boardet, der beslutter, hvem der kommer med. 

Der er åbnet for indstillinger nu – deadline er 1. oktober 2020 – både for The M List og M Talents.

The M List bogen vil være eksklusiv og gratis for alle medlemmer af Dansk Markedsføring, når den udkommer til januar 2021.

Dansk Markedsføring fejrer The M List og The M Talents – og kårer samtidig Årets CMO – 29. januar 2021.