”Få råd til at gå i Irma. Gå i Netto.”

Sådan lyder det i en stor bannerreklame, hvor Netto i dag går direkte til konkurrenten Irma. Og bannerreklamen er hængt op lige ved siden af Irmas butik på Nørreport i indre København.

Hos Irma siger marketingchef Lise Hørdam, at man tager banneret med et smil – men også at Irma er ved at gøre klar til at komme med et kreativt modsvar.

Du kan se reklamen fra Netto her:

Ifølge Lise Hørdam kommer modsvaret enten i dag eller i morgen.

”Vi vil hellere komme med et kreativt modsvar end at være sure på konkurrenten. Så vi vil vise overskud. Og nu fokuserer de på prisen i deres reklame, men jeg tænker, at vi kan noget helt andet end Netto på service og kvalitet, som vi indarbejder i vores udspil,” siger Lise Hørdam.

Har smidt alt fra morgenstunden

Hun fortæller også, at reklamen fra Netto har betydet, at Irmas marketingafdeling måtte lægge planerne helt om fra morgenstunden.

”Vi har smidt alt, hvad vi havde i hænderne her mandag morgen,” siger hun.

”Det er en meget eksplicit reklame fra Netto. Jeg vil gerne sige tak for opmærksomheden fra konkurrenten, og så arbejder vi selvfølgelig på et kreativt modtræk. Den kan vi ikke lade stå,” siger hun.

Grundlæggende tror hun ikke, Nettos reklame vil ramme Irma negativt.

”Det er helt andet koncept, vi kører hos Irma. Derfor er jeg ikke bange for, at de langer ud efter os, fordi vi har nogle langt bedre varer og en helt anden kundeoplevelse,” siger hun.

Og så kommer hun med en generel opfordring til at huske den gode tone i detailhandlens markedsføring.

”Vi skal generelt opføre os ordentligt, selvom vi er konkurrenter. Men vi kan tage det,” siger hun.

Markedsføring har været i kontakt med Netto. Her mener man, at reklamen taler for sig selv og har ikke yderligere kommentarer.