Selv om en valgdato endnu ikke er offentliggjort, er de aarhusianske partiforeninger allerede i aktion i kulisserne. Valgplakaterne er klar, og det er en god idé, for de virker, viser en undersøgelse.
 -Valgplakater er et af de mest kraftfulde kampagne-redskaber, vi har kunnet finde, siger Kasper Møller Hansen, professor ved Københavns Universitet.
 Han var under kommunalvalget i 2009 med til at lave en omfattende spørgeskemaundersøgelse, der skulle dokumentere, hvilke valg-strategiske tiltag, der virker bedst under en valgkamp. 2.000 kandidater deltog i undersøgelsen, hvis fokus lå på, hvor politikerne havde sat flest kræfter ind undervejs. Ved at sammenligne med valgresultatet fik Kasper Møller Hansen et resultat, der overraskede ham selv.
 - Vi har fundet ud af, at valgplakater faktisk virker. Jo flere valgplakater du smækker op i lygtepælene, desto flere stemmer får du. Jeg synes, at resultatet er interessant. Jeg troede egentlig ikke, at valgplakater ville have så stor en effekt efter den megen debat om, at det ikke kunne betale sig. Men vores undersøgelse har vist, at det forholder sig anderledes, siger han.
 Selvfølgelig er det ikke nok blot at hænge hundredvis af plakater op i byen - og så er man valgt. Det gælder om at sprede sine aktiviteter, så man når ud til den størst mulige målgruppe, påpeger Kasper Møller Hansen.
 Eksempelvis vil det gavne at komme i avisen en enkelt eller to gange, men tredje gang gentager man blot sig selv over for det samme publikum og bør hellere bruge sine kræfter andetsteds, hvis man vil have et godt valg.