Morten Albæk har fået et skulderklap i julegave. Vestas’ globale marketingdirektør får plads i tænketanken Next 50, hvor han er i selskab med tilsvarende CMO’er fra bl.a. Nike, General Electric, SAP og PepsiCo.

Æren begrundes med Morten Albæks indsats for ”Vestas Transparency Initiative” via NGO’en Windmade, der samler bl.a. WWF, Bloomberg, PwC og Lego i forsøget på at promovere ”ren energi.” UN Global Compact er også en del af WindMade initiativet.

Det er koblingen mellem WindMade og Vestas’ kerneforretning og den måde symbiosen indgår i Vestas’ markedsføring, der har fået Next 50 til at invitere Morten Albæk ind i varmen. WindMade er ikke bare ”just another Marketing-stunt,” det er ganske enkelt første gang i verdenshistorien, at kommerciel kommunikation, marketing, branding og loyalitetsskabelse foldes globalt ud via en NGO – der i øvrigt er finansieret af Vestas.

– Det er en stor ære for Vestas og mig personligt at blive inviteret inden for sammen med nogle af verdens mest indflydelsesrige brands, siger Morten Albæk. ”Det er også glædeligt at konstatere, at tanken om at virksomheder bør adoptere åbenhed og gennemsigtighed som værdier, vinder frem.”

– Det er det, vi selv forsøger at efterleve i Vestas. Virksomheder skal stå til ansvar for deres handlinger, det bidrager til både brandet og forretningen, og er en del af bevægelsen mod at tage et samfundsansvar.”

Tænketanken Next 50 er selv en marketing-øvelse med det amerikanske marketingmedie ”the Internationalist” som initiativtager og BBC som hovedsponsor.

Stifteren af ”The Internationalist” Deborah Malone siger:

– Next 50 består af de 50 marketingchefer, der vil forme industrien i fremtiden. De tænker anderledes, er modige, eksperimenterer og skaber resultater. Vestas er en af disse markanter virksomheder, der via WindMade demonstrerer, hvordan energieffektivitet med fordel kan sættes ind på store virksomheders agendaer.

WindMade har i øvrigt flyttet sin primære fokus fra relationen mellem fossile brændstoffer og vindenergi til også at promovere jordvarme, solenergi og andre former for vedvarende energikilder.