De danske banker glimrer ganske vist ved deres fravær på listen over de virksomheder, der har det generelt bedste image, men når det gælder den professionelle kontakt til erhvervsjournalisterne, så gør indtil flere af bankerne det rigtig godt.

Det viser 2017-udgaven af PR Barometeret fra Aalund Research.

På målepunktet Generel Pressekontakt napper fire af landets større banker således placeringer i Top 10.

Sydbank lægger sig for første gang nogensinde op som nummer et, mens  Arbejdernes Landsbank kommer ind på en delt tredjeplads. Danske Bank kommer ind på en sjetteplads og Spar Nord er nummer ni.

Målepunktet dækker bl.a. over emner som generel åbenhed over for medierne, eksperternes evne til at udtale sig klart og forståeligt , reaktionstid og forståelse for mediernes dagsrytme.

Danske Bank bedst proaktivt
Også når det kommer til målepunktet Proaktiv Pressekontakt, er det en af landets banker, der lægger sig i spidsen – denne gang den største af dem.

Danske Bank hopper syv pladser frem og bliver dermed årets topscorer på Proaktiv Pressekontakt – dog tæt forfulgt af Novozymes og DONG Energy.

Men også her følger flere banker med i Top 10: Spar Nord og Sydbank deler således sjettepladsen på denne liste.

Proaktiv Pressekontakt siger bl.a. noget om relations-styrken til den primære pressekontakt i virksomheden, evnen til at finde og præsentere interessante historier og kvaliteten og relevansen af de historier, der pitches.

Også bank-CEO'erne kan
Aalund spørger også erhvervsjournalisterne om deres syn på virksomhedernes topledelse i forhold til deres kommunikationsarbejde – fx om deres troværdighed, synlighed, tilgængelighed og generelle evne til at kommunikere og bidrage til at profilere virksomheden.

Og efter mange år med dominans i Top 2 fra Lego og Novo Nordisk, er det i år Grundfos og Danfoss, der deler førstepladsen. Tæt forfulgt af Danish Crown som nummer tre – men så kommer bankerne igen.

De følgende fem pladser tilfalder således fem af landets syv største banker. Fire af de fem er samtidig gået markant frem sammenlignet med 2016.

På en delt fjerdeplads finder man Arbejdernes Landsbank og Spar Nord, som rykker frem fra henholdsvis plads nummer 13 og nummer 10.

På en dels sjetteplads ligger Jyske Bank og Danske Bank, førstnævnte på status quo og Danske Bank op fra en 14.-plads.

Og endelig rykker Sydbank op fra en 19. til en plads som nummer 8.

På liste over virksomhedernes generelle image findes imidlertid ingen banker i Top 10.

Her huserer Lego igen i år på førstepladsen og Novo Nordisk på andenpladsen. På en delt tredjeplads ligger Novozymes, Grundfos og Rambøll – henholdsvis sidste års nummer 4, 3 og 5.