For de fleste danskere er julen forbundet med familietid. Med nærvær, omsorg, hygge, gavmildhed og betænksomhed.

Men for et stort antal danskere – 263.500 ifølge Sundhedsstyrelsen – er julen lig med afsavn og isolation. De føler sig ensomme. Og det er en af de værste følelser, man kan have som menneske.

– Ensomhed kan ramme alle, og konsekvenserne kan være voldsomme. Ensomhed forringer din livskvalitet, øger risikoen for depressioner, eller for at du bliver syg. Ja, ensomhed kan i værste fald koste liv, fortæller Christina Drescher Rasmussen, der er sektionsleder i Røde Kors.

Derfor har Røde Kors indgået et nyt samarbejde med blomsterkæden Interflora med to formål: dels at sætte et nødvendigt fokus på ensomhed og få danskerne til at række ud efter de ensomme, og dels at samle penge ind til den landsdækkende kamp mod ensomhed.

Minimum en halv million kroner

For hver buket, Interflora sælger på Interflora.dk i løbet af det næste år, vil der blive doneret penge til Røde Kors’ arbejde med at afhjælpe ensomhed.

Interflora garanterer, at der samlet vil blive doneret minimum en halv million kroner til kampen mod ensomhed.

– Hos Interflora lever vi for – og af – at bringe mennesker tættere sammen, siger adm. direktør Søren Flemming Larsen og fortsætter:

– Uanset om det er din mormor i den anden ende af landet, som du ser for sjældent, eller en ny kæreste, så sætter vi en ære i at hjælpe jer med at komme tættere på hinanden. Desværre findes der alt for mange danskere, som føler sig isoleret og mangler nogle at komme tættere på.

– Det er trist og en sag, vi gerne vil kæmpe for sammen med Røde Kors. Vi faciliterer kontakten mellem over en million mennesker hvert år, så matchet mellem Interflora og Røde Kors er helt perfekt – fordi det skaber en grundlæggende glæde hos mennesker både at give og få.

– Samarbejdet med Interflora betyder, at vi sammen kan nå bredt ud til befolkningen for at forebygge og afhjælpe ensomhed i Danmark, tilføjer Christina Drescher Rasmussen.

– Vi er rigtig glade for samarbejdet og håber, at vi i fællesskab kan være med til at bryde tabuet omkring ensomhed. Vi håber, at vi med projektet kan inspirere flere til at være opmærksomme på at invitere alle til at bakke op om projektet, slutter hun.

Du kan læse meget mere om samarbejdet på www.interflora.dk/kampen-mod-ensomhed og på www.rodekors.dk