Når firmaer sender pressemeddelelser ud om nye produkter, så udtrykker de sig naturligt meget positivt.

Det gør B&O også om den nye trådløse højtaler, Beosound Edge, som firmaet har lanceret i dag. Men i dette tilfælde er man virkelig stolt over det nye produkt.

Det er designet af Michael Anastassiades, og i pressemeddelelsen bliver det kort og godt kaldt for et designmæssigt mesterværk.

– Med Beosound Edge har vi skabt et tidløst designmesterværk, der pirrer fantasien med en interaktion og brugeroplevelse, der aldrig før er set i et lydprodukt til hjemmet. På afstand er den monolitisk og diskret og viser ingen tegn på at være spækket med avanceret teknologi.

- Men den har en uforglemmelig lyd, der overgår alt, hvad man ville kunne forvente af en højttaler af denne størrelse, siger Concept Manager Kresten Bjørn Krab-Bjerre fra Bang & Olufsen i pressemeddelelsen, mens Michael Anastassiades er citeret for følgende:

– Vi har hele tiden ønsket at destillere designet og skrælle lag efter lag af designet, til det blev så visuelt rent og enkelt som overhovedet muligt. Et visuelt komplekst produkt har en effekt med det samme, men når den aftager, er der intet tilbage.

- Sådan er det ikke med et visuelt enkelt produkt. For her er der intet, der udløser denne første tiltrækning. Der er ingen visuelle forstyrrelser. Men når man ser på det igen, bliver ens nysgerrighed for alvor vakt, og jo mere, man ser på det, jo mere fascineret bliver man.

Ny lydteknologi

Beosound Edge har med sin cirkulære form to placeringsmuligheder. 

Den kan placeres på gulvet som et centralt indretningselement og forstærke eller gå i ét med farverne på det øvrige interiør eller den kan monteres på væggen som et statement, der trodser tyngdekraften og opdeler rummet.

Nærhedssensorerne på højttaleren registrerer når man kommer tæt på den, og oplyser diskret interfacet i aluminium.

Lyden reguleres ved, at man ruller Beosound Edge frem og tilbage for at øge eller reducere lydstyrken.

Hvis det gøres blidt, ændres lydstyrken moderat, mens den ændres mere dramatisk ved en kraftigere bevægelse. Når der gives slip på højtaleren, ruller den stille og roligt tilbage til udgangspositionen.

For at kunne levere en kraftfuld lydoplevelse ved høj lydstyrke er Beosound Edge blevet udstyret med en banebrydende ny lydteknologi kaldet Active Bass Port.

Active Bass Port er baseret på en kombination af de to klassiske koncepter inden for højttalerdesign, trykkammer og basrefleks, og fungerer på samme måde som spoileren, der automatisk hæves, når bilen accelererer.

Ved afspilning ved lav lydstyrke anvendes trykkammerprincippet for at opnå den mest nøjagtige lydgengivelse. Skrues der derimod op for lydstyrken, åbner den aktive basport, så bassen bliver kraftigere og mere energisk.