PR- og kommunikationsbureauet Hansen & Ersbøll Agenda står bag foreningen iLoveGlobalGoals, der har sat sig for at engagere danskerne i opfyldelsen af FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Fredag skal det ske via en bylejlighed på 380 kvm. på Rådhuspladsen i København. Lejligheden har fem værelser, som hver især rummer aktiviteter, der kan lære de besøgende et og andet om bæredygtighed.

Anledningen er det internationale P4G-topmøde i København, der har netop bæredygtighed på agendaen.

- Idéen er, at alle skal kunne komme og lære en masse om, hvad de selv kan gøre for at passe bedre på verden, forklarer Daniel Vamosi Martinussen, seniorrådgiver i Hansen & Ersbøll Agenda.

Bureauet har fået hjælp til lejligheden af Gehl Architects, Realdania og Rockwool. Derudover har Københavns Kommune, Udenrigsministeriet, Carlsberg, Danfoss, MT Højgaard og Rambøll bakket op.

Bureau vil skabe en digital bevægelse

Det er som nævnt foreningen iLoveGlobalGoal, der er drivkraften bag den bæredygtige lejlighed på Rådhuspladsen i København, og hvad er det for en størrelse?

- iLoveGlobalGoals er en digital borger/unge-rettet bevægelse, der vil bruge de sociale medier til at øge kendskabet og handlekraften om FN’s Verdensmål, forklarer Daniel Vamosi Martinussen.

- Derfor har vi mobiliseret vores kompetencer og netværk til at etablere iLoveGlobalGoals som en selvstændig forening, og vi er begyndt arbejdet med at opbygge den som en digital bevægelse over de sociale medier, slutter Daniel Vamosi Martinussen.