First Chair Group er en af Danmarks nyere rådgiverkoncerner. Koncernens første ben er allerede på plads gennem opkøb af flere stærke spillere.

Det er Envision og dermed Anew, Gorm og Unique Human Capital. Og i dag lanceres gruppens helt eget PR & kommunikationsbureau: Harbinger Public Relations.

– Vores tilgang til markedet er at opkøbe sunde rådgivningsvirksomheder, der komplimenterer hinanden, siger CEO i First Chair Group, Jens F. Kofoed.

– Alligevel fostrede vi ideen om at opbygge vores eget PR-bureau fra grunden. Når man gør det, er nøglen menneskene først som sidst. Derfor gik jagten ind på at sikre professionelle folk med solid erfaring og brede konsulentskuldre til opbygningen af det nye bureau.

Hentet fra Hill & Knowlton

Valget faldt på Malene Jauer som adm. direktør og Rasmus G. Kristensen som udviklingsdirektør. Begge er ligeledes partnere i Harbinger.

Kendskabet til Malene Jauer er fra Hill & Knowlton, hvor hun siden 2009 har været seniorkonsulent og playmaker, mens Rasmus G. Kristensen blev hentet ind på baggrund af resultater som selvstændig kommunikationsrådgiver under navnet Sensum.

– Vi er meget stolte over at kunne lancere First Chair Groups første hjemmedyrkede virksomhed. Timingen er den helt rigtige. Vi oplever virkelig god appetit på effektive og kreative kommunikationsløsninger, siger Malene Jauer.

– Vores vision for Harbinger er at skabe et full-service PR-bureau i klassisk forstand, et kommunikationsbureau, der kan skrælle gammel hattelak af og udfase symptombehandling.

– Målet er at skabe de autentiske fortællinger der ligger til grund for stærke brands, givende relationer og det gode omdømme, uddyber Malene Jauer. 

Bureauet har hjemme i Hellerup, hvor Harbinger deler kontor med FCG. Herfra serviceres også de øvrige selskaber i FCG:

– Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i løbet af 12-24 måneder skal være ti fuldtidsmedarbejdere, og som sagerne står lige nu, er jeg endog meget optimistisk, slutter Malene Jauer.

Navnet harbinger betyder i øvrigt "budbringeren". Som fx i "Harbinger of Spring", budbringeren om forår.

Fakta

Læs mere om Harbinger Public Relations her.