SF Medical har fået eneretten til at forhandle balancevesten BalanceWear i både Danmark, Norge, Sverige og Finland, og i den forbindelse har virksomheden valgt ny bureau-samarbejdspartner.

Valget er faldet på Essencius, og det er ikke mindst bureauets mangeårige erfaring og samarbejde med organisationer som eksempelvis Astma-Allergi Danmark, Kræftens Bekæmpelse samt FysioDanmark, der har fået SF Medical til at kigge på Essencius:

- Vi ved, Essencius har mange gode erfaringer og kontakter på sundhedsområdet. Derfor ved vi også, at bureauet allerede har et etableret netværk, som er vigtigt for os i vores nuværende situation, siger SF Medical-direktør Louise Deichmann Myklebust.

Et stort marked
BalanceWear er allerede tilgængelig i hele Skandinavien, men Essencius skal nu hjælpe med at øge kendskabet til vesten. Og det er der et stort marked for, mener Louise Deichmann Myklebust:

- Vesten kan hjælpe de fleste neurologiske patienter til at blive mere selvhjulpne i dagligdagen. Det gælder alt fra den skleroseramte til den en ældre med balanceproblemer. Potentialet er stort, og det skal flere vide, siger hun.

Og hos Essencius siger managing partner Christina Schärfe Lambach, at man på bureauet er meget stolte af det nye samarbejde med SF Medical:

- Vores speciale i forbindelse med hjælpemidler som BalanceWear er at sikre, at både patienter, pårørende og centrale stakeholders som ergoterapeuter, fysioterapeuter og kommunalt ansatte visitatorer kender til og føler sig velorienterede om hjælpemidlets karakter og placering i serviceloven. Vi har mange års erfaring med PR- og kommunikationsopgaver inden for sundhedsområdet, og derfor glæder vi os meget til at løfte denne opgave, siger hun.

Ifølge SF Medical har 90 procent af alle med balanceproblemer gavn af vesten.