En af verdens største annoncører, Unilever, har gennem flere år gennemført is-eventen ”Magnum Pleasure Store” i storbyer som New York, London og Tokyo - og i de seneste fire år også i København.

Konceptet kører efter et fast format, men i forbindelse med dette års event i København byggede Unilevers danske PR-bureau, Help PR, ”et ekstra lag” på og resultaterne - øget salg og større eksponering og reach i nye kanaler - har vakt opsigt hos Unilever internationalt.

Bureauets idé gik ud på at lade de fire designer-brands envii, Leowulff, nué notes og DAWNxDARE  kreere hver sin is til ”Magnum Pleasure Store” - inspireret af et produkt fra deres egen kollektion.

Og det gav på alle måder den eksisterende kommunikationsplatform og Magnum-brandet et boost: Godt 30 procent flere solgte is, 350 procent flere presseklip og mere end 90 procent højere reach i 2017 end i 2016.

Co-branding og fælles storytelling

- PR på high-end brands inden for nydelse og forbrugsvarer kræver en helt ny kommunikation. Både nye værktøjer og rigtig brug af de nye kanaler. Vi lavede ikke om på selve ”Magnum Pleasure Store”-konceptet, men gav det en ekstra dimension, siger Mathilda Tvilstegaard, der er kommunikationsrådgiver hos Help PR.

Samarbejdet med modebrands er i virkeligheden old school influencer marketing, og netop konceptet, hvor influencerne var med-skabere fra start og en del af selve storytellingen, har givet projektet opmærksomhed og skabt resultater.

-  Her er ikke tale om selvbestaltede influencers, men om etablerede brands, som bringer brand kapital, netværk, følgere og endorsement til eventen. Og de skulle ikke have et fee for at medvirke, fordi der var tale om co-branding – om fælles storytelling – som alle involverede brands kunne se sig selv i og som med-skabere af. Det er denne firedobbelte udfoldelse af konceptet, der har skabt masser af deleværdigt indhold til sociale medier og sikret stort reach, siger Mathilda Tvilstegaard.

Har vakt opsigt i flere lande

Hos Frisko er Ditte Meyer, Brand Manager for Frisko & Magnum, især glad for et samarbejde, hvor værktøjerne hele tiden udvikles i takt med det nye mediebillede.

- Sidste år kunne vi måske ikke have gjort sådan her, det kunne vi i år, og næste år er betingelserne måske helt ændret igen. Det er jo virkeligheden, når man arbejder med marketing og PR i dag, og netop det med at udvikle konceptet i den eksisterende ramme, har vi været rigtig heldige med her, siger hun og tilføjer:

- Det har skabt stor opmærksomhed også internt i Unilever på tværs af landene, at vi i København har fået så stor effekt på social media og i pressen ved egentlig blot at re-tænke måden at sætte det op på og uden at pille for meget med vores main idea internationalt.

Effekt med lille budget

For Mads Byder, der ejer Help PR, er kampagnen et godt eksempel på, at PR og især produkt-PR er blevet udfordret i det nye mediebillede, og at der derfor hele tiden opstår nye idéer og nye måder at udkomme på: Her på FMCG-fronten.

- I gamle dage handlede det om, hvor stort et medietryk man kunne lægge, men den her kampagne viser, at der kan opnås stor effekt med et relativt lille budget. Jeg synes, det er interessant, at vi som PR-bureau i det nye mediebillede kan udbygge et eksisterende internationalt koncept, og med vores ideer, netværk, viden og ikke mindst kreative idéer kan skabe stor effekt ved at tænke hele presse- og influencer setup'et på en ny måde, siger han.