Sidste år ved denne tid lancerede  Design denmark og Dansk Design Center en ny pris - Danish Design Award - der modsat mange andre priser i dén branche, hylder effekten frem for form alene.

Et fokus, der bl.a. gav priser til Yellowone Handsafes koncept for hånddesinfektion i sundhedssektoren, til Ege Tæppers tæppedesign, skabt af genbrugte vandflasker og fiskenet, og Coloplasts Sensura Mio, der har skabt vækst og arbejdspladser.

Nu er prisen klar til at gå ind i sit andet år, og folkene bag prisen har i den forbindelse valgt at hæve ambitionerne betydeligt, idet man har etableret fire nye kategorier, som alle præsenteres sammen med Design Week Kolding og D2i - Design to innovate, begge med base i Kolding Kommune - i tæt samarbejde med Designskolen Kolding.

Sidste år modtog Danish Design Award 300 designløsninger, og Henrik Weiglin, vicedirektør hos Design denmark, tror på endnu flere bidrag i år:

- De mange indsendelser cementerede bredden og innovationskraften i dansk design i dag, og viste også et behov for at fejre de danske løsninger, som reelt er i verdensklasse, men ikke er blevet hyldet på hjemmebane. Vi håber, vi har sat gang i en bevægelse, som vil inspirere endnu flere over hele landet til nu at indsende designløsninger, siger han.

Flere priser i Kolding

De fire nye kategorier, der uddeles i Kolding, hedder Building Markets, Fostering Partnerships, Improved Welfare og Game Changer, hvortil kommer at også særpriserne Young Talent og People’s Choice samt Designrådets Årspris også uddeles også i Kolding i år.

Og ideen er, ifølge Christian Bason, adm. direktør for Dansk Design Center, bl.a. at samle og mobilisere designaktører og bringe designere og virksomheder sammen over hele Danmark:

- Vi tror på en ny guldalder for dansk design - men den kræver, at vi står sammen på tværs af hele designfeltet for at vise, hvilken kæmpe forskel design kan gøre for erhvervsliv og samfund, siger han.

Danish Design Award uddeles den 8. maj 2017 i København og den 31. maj 2017 i Kolding, og tilmelding er åben for alle slags løsninger - servicedesign, industriløsninger, møbler/interiør, grafisk design eller digitale løsninger, der har eller har haft effekt, sådan som kategoribeskrivelserne kræver.

Løsninger kan indsendes til og med den 1. februar 2017 - og du kan læse meget mere om prisen og de forskellige kategorier her.