Sidste forår kom politiet på besøg i det relativt nyetablerede bureau Clientis kontor, som blev ransaget i kølvandet på en politianmeldelse.

Anmeldelsen stammede fra konkurrenten – og de tidligere kollegaer – i reklamebureauet Par No 1, der før en meget omtalt konkurs – og senere redning – var et af Danmarks største.

– Clienti startede fra scratch, og der skete åbenlyse ulovligheder, da de etablerede sig. Derfor meldte vi dem til politiet, og det har indtil videre medført en ransagning, siger Jørgen Hansen, bureaudirektør hos Par No 1.

Anders Bjørnstrup, direktør i Clienti, bekræfter ransagningen, men mener ikke, der er noget at komme efter.

– Jeg har ikke hørt noget fra politiet siden maj i fjor, så jeg ved ærligt talt ikke, hvor sagen er havnet. Jeg er dog ikke et øjeblik i tvivl om, at vi ikke har gjort noget forkert, siger Bjørnstrup, der var med til at etablere Clienti, da Par No 1’s fremtid fortsat var meget usikker.

Uanset hvad den verserende politisag resulterer i, så er der ingen tvivl om, at perioden, som omfatter det seneste årsregnskab fra juni 2011 til juni 2012, var en hård omgang for Par No 1.

Egenkapital i minus

Det viser udover et minus på 3,3 millioner kroner på bundlinjen også en negativ egenkapital på 2,3 millioner kroner.

– Vi har brugt meget energi på at få ryddet op i selskabet, for der var ingen tvivl om, at vi havde et for stort setup, og det afspejler sig i tallene, siger Jørgen Hansen.

Det betyder bl.a., at Par No 1, som tilbage i 2009 havde 87 ansatte og omsatte for lige i underkanten af 100 millioner kroner, i dag er reduceret til ni medarbejdere herhjemme.

Det svindende medarbejdertal og de røde tal på bundlinjen får ikke Jørgen Hansen til at kaste håndklædet i ringen.

– Jeg tror fortsat på Par No 1, og det samme gør vore investorer. Jeg forventer, at vi i løbet af de næste par år som minimum genetablerer egenkapitalen og driver en fornuftig forretning, siger han.

Hvad har du at hænge den optimisme op på?

– Nu er det hele jo ikke den rene elendighed. Vi har fortsat en afdeling i Letland, og her går det stik modsat af herhjemme.  Vi har 52 medarbejdere i den del af forretningen, og jeg er sikker på, at vi også lander nogle nye, fornuftige kunder herhjemme inden længe, hvor vi øvrigt kom ud af 2. kvartal med sorte tal på bundlinjen, slutter Jørgen Hansen.

 

Nøgletal: Par No 1 2011/2012

Bruttoavance: 3,7 mio. kr.

Resultat af primær drift: -2,2 mio. kr.

Årets resultat: -3,3 mio. kr.