The Next Web: Josefine står alene på den store scene og åbner The Next Web konferencen med en tale, der beskriver hendes verden og hendes forventninger til os. 

Josefine er digital native. Josefine taler hen over hovedet på os. Josefine forstår ikke vores verden - og vi forstår ikke hendes.

Vi prøver at forstå hende. Vi vil gerne forstå hende. Det er derfor, vi samles til de her tech-konferencer. 

Josefine kommer til at vokse op i en verden, hvor kunstig intelligens, smart cities og quantum computere allerede har løst verdens problemer med trafikkaos, folkesygdomme og livet på Mars.  

Josefine er et godt eksempel på, hvordan tech-konferencer vil udvide horisonter og tale om løsninger på virkelige problemer.

Fra optimering af arbejdsflow - over bedre måder at kommunikere på - til hvordan teknologi kan gøre verden til et bedre sted at leve. 

Malurt i det digitale bæger

Vores aktuelle udfordringer – som vil være løst for længst, når Josefine rammer deltagernes gennemsnitlige alder på 40+ – er, hvordan computere kan løse problemer uden at opføre sig etisk eller moralsk forkert eller uden at overtræde de uskrevne regler, som er limen i vores samfund.

Hvordan vi tøjler mulighederne i quantum computing, når universets oprindelse kan blive løst på en brøkdel af den tid, det vil tage nu. 

Positiviteten er overvældende her, og mulighederne er uendelige. Vi kan alt, vi kan ændre verden, vi kan gøre den til et bedre sted, og vi kan opfinde nye produkter og services, som vi ikke havde troet mulige. 

Men er vi vores ansvar voksne?

Det fælles etiske ansvar for at beskytte mennesker, der ikke kun oplever den positive side af de nye digitale mulighedsrum.

Den danske debattør Emma Holten opfordrer til også at fokusere på de mennesker, som bliver udnyttet og forfulgt for meninger, holdninger og synspunkter, som ikke er mainstream eller politiske korrekte, eller som oplever body shaming og online sexuelle overgreb.  

Emmas opsummering leverer tankevækkende food for thought til et innovationshungrende publikum: "Better what is and not (always) invent new."

Alvor og eftertanke. Horisonter og mulighedsrum. Midt i mængden ses en deltager med en T-shirt påtrykt: "God is poetry". BUM. Dag 1 af TNW er i fuld gang, og Josefine er 11 år!