Plant en blyant - og vær med til at gøre Jorden til et renere sted.

Det danske firma Sprout, der stå bag den grønne blyant, er blevet den første danske officielle partner for Earth Day, verdens største globale klima- og miljøbevægelse.

- Vi er ikke inviteret med, fordi vores blyant er dén innovation, der løser klodens store udfordringer, men fordi arrangørerne tror på og bakker op om de projekter og værdier, vi står for," siger Jonathan Løw, en af folkene bag blyanten.

Mandag er Earth Day verden over. Bevægelse startede tilbage i 1970, hvor over 20 millioner amerikanere gik ind i kampen for ren luft, rent drikkevand og beskyttelse af truede dyrearter.

I dag er Earth Day blevet verdens største globale klima- og miljøbevægelse med opbakning fra en milliard mennesker i 192 lande og over 22.000 partnere i 192 lande.

- Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, som vi står over for. Mange af os mærker det ikke i dag, men den globale opvarmning vil i fremtiden berøre os alle. Det er en vigtig sag," siger klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard.

Årets tema for verdens største globale klima- og miljøbevægelse er Klimaforandringernes Ansigter.

 

/ritzau/Børsen