De seneste uger har det danske kvindelandshold i fodbold vundet mange danskeres hjerter for deres præstation ved EM, og noget tyder på, at de også kan vinde mange danske brand-hjerter.

Kvindelandsholdet præsterer nemlig ikke kun på banen, de præsterer også som brand, så selvom det ikke blev til guld i Holland, kan de glæde sig over at være guldvindere, når det kommer til netop brand-DNA.

Det viser medie- og reklamebureauet Havas’ nye undersøgelse, hvor muligheder for partnerskaber undersøges på tværs af forretningsmål og brand-DNA.

Undersøgelsen viser, at danskerne har en meget positiv opfattelse af kvindelandsholdet, og at det som brand kan noget, som det danske herrelandshold ikke kan. Selvom danskerne har et større kendskab til herrelandsholdet (67 pct. mod 39 pct.), scorer kvindelandsholdet bedre på 10 ud af 15 af de personlighedstræk, der danner grundlag for brand DNA’et.

Unikt, innovativt og udfordrende

Op mod 40 pct. af danskerne opfatter kvindelandsholdet som både ”unikt” og ”innovativt”. Til sammenligning mener kun hhv. 31 pct. og 25 pct. det samme om herrelandsholdet, som til gengæld opfattes som værende mere ”ligesom andre” og ”traditionelt”.

Derudover mener over en fjerdedel af danskerne, at herrelandsholdet er ”egoistisk” og ”arrogant”, hvilket svarer til hhv. 19 pct. og 36 pct. flere end tilfældet er med kvindelandsholdet.

Se danskernes opfattelse af kvinde- og herrelandsholdet på alle 15 personlighedstræk i figuren.

Kvindelandsholdet er altså et godt match for brands, der ønsker at udvikle deres brand-DNA på positive personlighedstræk såsom ”innovativ”, ”unik” og ”udfordrende”. Frem til VM i 2019 er det Oddset, som er en del af Danske Spil, der som hovedsponsor kan glæde sig over partnerskabet med kvindelandsholdet.

Havas’ Insight Manager, Rikke Søndergaard, som til dagligt arbejder med undersøgelsen, mener at den øgede opmærksomhed fra både medierne og befolkningen vil være med til at gøre kvindelandsholdet endnu mere attraktivt i forbindelse med strategiske partnerskaber i fremtiden.

– Jeg tror, at kombinationen af gode sportslige resultater, øget opmærksomhed og et godt brand DNA gør kvindelandsholdet til en ideel partner for mange brands, der ønsker at styrke deres image, siger Rikke Søndergaard.

Fakta

Om undersøgelsen        

· Havas har spurgt lige knap 12.000 personer i Danmark om, hvilke personlighedstræk de forbinder med 150 forskellige brands, fordelt på 15 brancher.

· Ud fra resultaterne har Havas opbygget Perfect Match® – et datadrevet værktøj, der kan identificere relevante partnere for brands baseret på deres DNA og forretningsmål.

· Værktøjet kan vise, hvilke brands der deler eller supplerer brands personlighed og vil kunne bidrage til forretningsudvikling på en række KPI’er.

· Data er indsamlet i april 2017, og derfor formoder Havas, at den øgede opmærksomhed omkring kvindelandsholdets deltagelse i EM har været med til at forstærke danskernes positive opfattelse af kvindelandsholdet.