På hundredevis af danske skoler vil ”trivselstræer” i dag skyde op og få løvkroner i takt med, at eleverne sætter blade på dem med ord om, hvad der skal til for at skabe god trivsel i deres klasse og på deres skole.

Bag Skolernes Trivselsdag, som flere end 700 skoler og 157.000 elever i år deltager i, står Red Barnet og mobilselskabet Call me – Tal ordentligt, og i år er temaet digital mobning.

Og selv om det siden 2009 har det været lovpligtigt for alle folkeskoler at have en antimobbestrategi – og det i 2017 også blev et lovkrav, at strategien rummer digital mobning – så er der stadig et behov for at gøre en indsats siger Red Barnets generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm:

- Skolerne gør et stort arbejde for at skabe gode rammer for trivsel og læring. Men når hver femte elev er blevet mobbet inden for det seneste år, kan jeg være bekymret for, om skolerne har de nødvendige ressourcer til at forebygge og gribe ind i tide, siger han.

En reel forskel

Hos Call me, der er kendt – ikke bare på skolerne, men af de fleste danskere - for Tal ordentligt-bevægelsen, glæder man sig over at kunne give udbredelsen af trivselstiltaget et ekstra løft sammen med Red Barnet, fortæller Sofie Heilskov, Brand Activation Manager i Call me:

– Hos Call me arbejder vi for at gøre en reel og positiv forskel for børn og unges trivsel. Det gør vi blandt andet ved at være med til at give skoler, lærere og elever nogle konkrete værktøjer til at komme mobning til livs. Netop derfor sætter vi utroligt stor pris på vores samarbejde med Red Barnet, siger hun og tilføjer:

- Vi er stolte af, at vi med Tal Ordentligt-bevægelsen har legitimeret os selv så meget på den bane, at Red Barnet vil lege med os på så vigtigt et projekt som Skolernes Trivselsdag - og vi er stolte over de resultater, vi sammen gennem årene har opnået ude på landets skoler.

En stærk partner

Flere cases og øvelser i materialet, der bærer navnet Min skole – Min ven, handler i år om at klæde børnene bedre på til at begå sig i den digitale verden, og samtidig er der flere aktiviteter til at få de yngste elever godt fra start, så hverdagskonflikter ikke vokser sig store.

Og hos Red Barnet betragter Camilla Lerberg, der er sektionsleder for kommercielle partnerskaber og CSR, Call me og Tal Ordentligt-bevægelsen som en ideel partner på projektet:

-  Det er tredje år i træk, at Call Me og Red Barnet sammen sætter fokus på trivsel for børn og unge – både i skolegården og på nettet. Call Me er en stærk partner for os at have med her, fordi Tal ordentligt-bevægelsen passer godt med de værdier og de budskaber, vi gerne vil dele og sætte fokus på i dag. Trivsel handler blandt andet om gode og stærke fællesskaber, og de opstår, når vi taler ordentligt og respektfuldt til hinanden, siger hun om samarbejdet.

Hvis du vil læse mere om materialet, der benyttes ude på skolerne i dag, kan du gøre det her.