Content marketing i en digital verden hedder ”Native Ads”. Og den slags marketing vælter sig i succes i USA, i modsætning til bannere og almindelige annoncer, der gisper efter luft.

Men hvad drejer diskussionen sig om?

Vi har spurgt Adam Abelin, der er nordisk direktør hos buzzanova, en virksomhed med fokus på distribution af native baseret annoncering: 

– Ifølge ComScore (et annonce valideringsværktøj, red.) er 54 pct. af alle bannerannoncer teknisk set ikke i stand til at blive vist. Af de resterende 46 pct., vil kun 51 pct. af annoncerne rent faktisk blive set af brugerne, siger Adam Abelin.

Konklusionen er baseret på en eye tracking undersøgelse af Sticky, der er et media-tech-firma med speciale i at tracke sete annoncer, i 2013.

Alligevel er bannerannoncering fundamentalt set uændret, mens måleparametre som click through rate fortsætter med at falde.

– Vi ved i dag, at forbrugerne kun klikker på 1 ud af 1000 banner-eksponeringer. Det er det, vi kalder for ”banner blindhed”.

Sig noget om native ads?

– Native advertising er et kæmpe skridt fremad. Og jeg definerer Native advertising således: Når nogen betaler et medie for at bringe reklamer, der er udformet som og integreret i indholdet på det pågældende medie.

– Det være sig blogindlæg, visse former for video annoncering, sponsoreret indhold, promoveret tweets etc. Det minder om de mere traditionelle advertorials fra magasiner og aviser, der skal tage sig ud for at være artikler.

Det hotteste-hotte i USA

Og native ads bruges?

– I USA er native advertising måske den hotteste marketingdisciplin i øjeblikket. Eller som the gotfather of content marketing Joe Pulizzi udtaler: ”Jeg er blevet overrasket over, hvor meget native advertising rykker. Alle taler om det, og jeg tror umiddelbart, at det vil være en integreret del af content strategien for rigtig mange brands i fremtiden.”

Så mens begrebet native advertising måske for flertallet af danske aktører kræver et opslag i fremmedordbogen, opererer det allerede på størstedelen af amerikanske annoncørers medieplaner. Er det rigtigt forstået?

– Ja. Eksempelvis viser undersøgelsen ”The State of native advertising 2014”, udarbejdet af Hexagram og omhandlende mere end 1000 publishers, bureauer og annoncører, nogle både meget interessante og lovende resultater:

– Her svarede 62 pct. af publisherne, at de har adopteret formatet, og det gælder blandt andet store navne som New York Times, Forbes, buzzfeed etc. Alt imens har 41 pct. af annoncørerne adopteret formatet og tilsvarende 34 pct. af bureauerne.

– Alle parter forventer endvidere, at de vil øge anvendelsen af formatet i 2014. IAB (branche organisation bag online annoncering) har ligeledes senest “optaget formatet” og udarbejdet en håndbog omhandlende dette.

– Endelig spår marketing mediet eMarketer, at Native advertising til at vokse med 2-cifrede vækstrater i 2014 og nå små 3 milliarder dollar i omsætning i USA. Det svarer til cirka 3 gange så meget, som hele den digitale omsætning forventes at blive herhjemme i 2014, slutter Adam Abelin.

Native advertising matcher almindelig content

Buzzanova-direktøren er fuldstændig på linje med IPG Media Lab og sharethrough, der i en analyse konkluderer:

• Forbrugere kigger 52 pct. mere på Native Ads, end på traditionelle bannere.

• Native annoncer registrerede et 18 pct. højere purchase intent og 9 pct. højere brand affinity end banner annoncer. 

• 32 pct. af respondenterne sagde, at Native Ads er ”et format jeg vil dele med en ven eller et familie medlem”, versus 19 pct. for banner annoncer. 

Og hvis man skal være rigtig optimist på vegne af Native advertising, så sagde forbrugerne ifølge undersøgelsen, at de faktisk tjekkede Native ads en lille smule mere ud, end den redaktionelle content på de testede sites. Og at tidsforbruget var stort set identisk for artikler og Native ads.

Læs også denne.