Børn bestemmer alt for meget nu om dage, lyder kritikken af og til – og nu får kritikerne så mulighed for at hidse sig endnu mere op, for nu får børnene lov til at bestemme endnu mere.

De får nemlig deres helt eget awardshow, Kids Awards 2017, hvor de selv nominerer og stemmer på deres favoritter i fem forskellige kategorier: Årets App, Årets Youtuber, Årets Forlystelse, Årets Legetøj/Gadget og Årets TV-program/serie.

Holdet bag Kids Awards er Kidvertising Agency i Aarhus - der har specialiseret sig i børnerelevant kommunikation inden for fx fødevarer, legetøj, gaming og ferieoplevelser - trendeksperterne fra pej gruppen, Experimentarium, Berlingskes børneavis Kids' News og Dansk Markedsføring.

Jimmi Andersen, partner i bureauet Kidvertising siger om initiativet:

- Der er generelt mange awards, men så vidt jeg ved ingen i Danmark, hvor det er børnene, der bestemmer. Derfor tog vi initiativ til at etablere Kids Awards sammen med avisen Kids’ News, som jo i forvejen kommer ude på skoler og SFO´er. Vi håber det bliver en stor succes, som vil vokse og måske en dag få sit helt eget show.

Her er de nominerede

De nominerede i de forskellige kategorier er fundet ved at spørge skoleelever fra 1. til 6. klasse over hele landet, hvem de synes, der fortjener en pris ved Kids Awards 2017, og de mest populære i kategorierne er nu skåret ind til tre nominerede i hver kategori.   

Årets App

* Minecraft 

* Youtube 

* Musical.ly 

Årets Youtuber

* Alexander Husum 

* Naja Münster 

* TrierGaming 

Årets Forlystelse

* Dæmonen i Tivoli 

* Lynet i Faarup Sommerland 

* Vildsvinet BonBonland 

Årets Legetøj/Gadget

* Fidget Spinner 

* Segboard 

* Snapchat-briller

Årets TV program/serie

* Klassen på DR Ultra

* Familien Fra Bryggen 

* KreaKampen på DR Ultra

Frem til den 22. september kan børn i alderen 6-13 år stemme på deres favorit på Berlingskes børnenyhedssite www.kidsnews.dk.

Vinderne bliver offentliggjort 3. oktober i forbindelse med konferencen iKids i Experimentarium i Hellerup, og sidder man i den anden ende af landet, kan selve prisoverrækkelsen følges via livestreaming på Kids´ News Facebook-side fra kl. 15.

Mere om Kids Awards 2017 her – og om iKids-konferencen her.