”Alt kommunikerer”, lyder det ofte, når talen falder på virksomhedernes forskellige aktiviteter, og hos Stark Group tog man fornylig dét mantra meget bogstaveligt.

Byggemateriale-koncernen skulle i markedet for at finde en ny direktør til HR-afdelingen, men i stedet for at trykke på ”plejer”-knappen, indrykke stillingsannoncer og ringe til headhunter-bureauerne, valgte Stark Group en intensiv LinkedIn-kampagne - men ikke en helt almindelig en af slagsen:

I stedet for at køre kampagnen via Starks virksomhedsprofil, men via den nordiske HR-direktør Lene Groths personlige LinkedIn-profil. Og det gav usædvanligt stærke resultater - også på imagesiden.

Initiativtageren var Starks nordiske kommunikationschef, Merete Vestberg, og hun siger om tilgangen:

- Målet var dels at nytænke feltet mellem markedsføring, HR og kommunikation, og dels at skabe en platform for en kernefortælling om koncernens værdier og kultur. Det handler jo ikke alene om employer branding, marketing eller rekruttering, men om at anvende de mest oplagte muligheder til at kommunikere værdier og kernefortællingen igen og igen. Og jeg synes faktisk, at projektet er lykkes. 

Ned med siloerne

Det primære mål var naturligvis at finde den rette kandidat, og det lykkedes helt efter planen - hun hedder i øvrigt Britt Bargfeldt - men den nordiske kommunikationschef havde flere ideer med initiativet:

- Kampagnen gav os muligheden for at nytænke koblingen mellem HR og kommunikation. Samtidig fik vi skabt en platform for en kernefortælling om Stark Groups værdier og kultur, siger Merete Vestberg og tilføjer:

- Mit rationale for at tage opgaven er, at kommunikation hurtigt bliver opdelt i discipliner: Employer branding, brandbuilding, taktisk marketing og rekruttering, men her forsøger vi at slippe siloerne, og ofte er det de små positive og overraskende touch points med et brand, der kan rykke mest.

Kort beskrevet bestod kampagnen af to korte videoer med Stark Groups nordiske HR-direktør Lene Groth og en skarpt vinklet artikel målrettet HR-professionelle - samt en afsluttende video med den valgte kandidat. 

Og Merete Vestberg, der i øvrigt selv har en fortid som Head of Global HR Communication & Employer Branding i IKEA Group, er ganske tilfreds med udfaldet:

Sikrede stærk branding

- Det lyder enkelt at rekruttere via video, men i virkeligheden er den svære del at ramme et tilstrækkeligt højt HR-fagligt niveau, fordi det skulle målrettes eksperter. Grebet var en satsning, men det har vist sig at være særdeles effektiv kommunikation - og så tilskriver jeg en stor del af succesen, at vores HR-direktør er særdeles anerkendt og kendt for skarpe holdninger, hvad vi jo tog udgangspunkt i, lyder det fra Merete Vestberg.

Kampagnens afsluttende element blev en kort introduktion af den valgte kandidat, Britt Bargfeldt, via dennes personlige profil, hvilket til dato har resulteret i mere end 46.000 visninger.

Og så har kampagnen givet udslag på imagefronten:  

- Jeg er ikke i tvivl om, at Stark Groups brand har taget et ordentligt ryk. Alene det antal positive henvendelser bl.a. i forbindelse med foredrag, fra potentielle medarbejdere, der ellers aldrig før havde overvejet byggebranchen. Selv Søren P. Olesen, vores nordiske CEO, har fået forespørgsler direkte, siger Merete Vestberg og tilføjer: 

- Det har også haft en positiv effekt på Stark Groups virksomhedsprofil på LinkedIn, selvom vi har kørt det via personlige profiler. Antallet af følgere steg med flere hundrede i kampagneperioden.

… og nu skal de til det igen

Som en pudsig krølle på historien har Merete Vestbergs initiativ betydet, at hun selv er endt med en intern rekruttering - til Stark i Danmark, som står en betydelig del af den samlede omsætning i den nordiske koncern.

Her er der identificeret et behov for at styrke kommunikationsindsatsen, så fremover bliver det Merete Vestberg, der skal strukturere og videreudvikle kommunikationen for at indfri virksomhedens strategi.

Men man kommer til at lede længe efter traditionelle stillingsopslag og headhunteropkald i forbindelse med jagten på en ny nordisk Head of Communications - også denne stilling vil blive besat via netværk.

Udvalgte resultater af kampagnen på LinkedIn

·        Af de samlede ansøgninger var 62 ”ekstremt kvalificerede”, hvilket førte til langt flere samtaler end vanligt

·       + 1.000 views på artikel

·       + 900 HR-specialister nået

·       + 69.000 visninger

·       Bonuseffekt: Høj interaktion med virksomhedens egne medarbejdere i DK.