KLUMME: I sommer deltog et team fra Facebook i den årlige Cannes Lions Festival i Frankrig, der er en af de største sammenkomster for annoncører, og den klart vigtigste for bureauer.

Her udtrykte flere marketingfolk deres bekymring i forhold til synlighed, måling af online annoncering samt brand safety – altså, hvorvidt deres annoncer præsenteres ved siden af dårligt content.

Uanset hvor meget eller lidt de bekymringer fylder i Danmark, så er det noget, vi har taget til os. For det handler jo i virkeligheden om tillid. At annoncørerne har tillid til os er afgørende for både vores og deres succes.

Tillid handler om forventninger og gennemsigtighed, og det er noget, vi tager meget seriøst.

Derfor introducerer vi nye retningslinjer, der skal tydeliggøre, hvem der kan tjene penge på vores annoncører og hvilken slags indhold, de kan gøre det med.

Reglerne gælder for alle annonceplaceringer, hvor konteksten kan have en betydning, herunder både in-stream annoncer og Instant Articles.

Da nogle annoncører også gerne vil vide, hvor deres annoncer er blevet leveret, vil vi over de kommende måneder også introducere muligheden for, at annoncører kan evaluere en kampagne og tydeligt identificere, hvor deres annoncer har kørt på tværs af Instant Articles, in-stream annoncering og i Facebook Audience Network.

Målet med disse regler og værktøjer er at give annoncører den klarhed og kontrol, de har brug for til at køre deres kampagner.

Ekstra tredjepartsvalidering

Hvad angår verificering af en annonces performance, er vi blevet bedt om at give yderligere ekstern validering af vores resultatmålinger. Selvom de display- og videoannoncer, vi leverer på Facebook og Instagram, allerede kan måles og verificeres af tredjepart, anerkender vi branchens ønske om en mere uafhængig tredjepartsvalidering.

Derfor søger vi nu akkreditering fra Media Rating Council, der er en amerikansk-baseret nonprofit organisation, der gennemgår og akkrediterer effektmåling på tre hovedområder: rapportering af visninger, integration af uafhængige viewability partnere samt, når vi lancerer den, vores nye køb af to-sekunders videovisninger.

Den første akkrediteringsmulighed er på vej, og planen er, at de to øvrige skal følge efter.

I løbet af de næste 18 måneder arbejder vi desuden for at opnå MRC-akkreditering på tværs af display- og videoannoncer på Instagram, Facebook og Audience Network i forhold til måling af synlighed og køb af to-sekunders videovisninger.

Vores mål er, i samarbejde med branchen, at fremme kvaliteten af reklamemåling.

Derfor samarbejder vi blandt andet i Tyskland med forskningsinstitutioner som Die Arbeitsgemeinschaft Fernsehforschung (AGF) for at finde nye løsninger for rapportering af reach på tværs af medier.

Tredjepartsmålingerne er vigtige for os, og vi begyndte at tilbyde dem allerede i 2008. I dag har vi 24 partnere i vores målesystem såsom Oracle Data Cloud, Nielsen, Kantar Millward Brown samt tre partnere, der måler synlighed; Moat, Integral Ad Science og comScore. Snart tilføjer vi også DoubleVerify and Meetrics.

Disse partnerskaber hjælper os med at verificere visninger af vores annoncer. Og de hjælper os med at levere så præcise beregninger som muligt til vores partnere.

Vi ved, hvor vigtigt det er at give vores kunder de rigtige data om deres resultater, så de kan fokusere på virksomhedens vækst.

Vi er ikke perfekte, men vi stræber hele tiden efter at forbedre vores præcision, og indsatsen med tredjepartsvalidering hjælper os med at identificere potentielle problemer.

Brand safety – kontrol til annoncører

At sikre at vores fællesskab på Facebook fortsat kan være et trygt sted er afgørende for vores mission, og der er absolut ingen plads til hverken hate speech eller andet indhold, der fremmer vold eller terrorisme.

Når folk lægger noget på Facebook, der overtræder vores fællesskabsregler, fjerner vi det fra vores platform, når vi bliver gjort opmærksom på det.

Men med et fællesskab med to milliarder mennesker er nultolerance over for den slags indhold desværre ikke ensbetydende med, at det aldrig vil forekomme på vores platform.

Hver uge rapporterer brugerne millioner af opslag, som de mistænker for at krænke vores fællesskabsregler.

For at fremskynde vores proces med at gennemgå disse rapporter ansætter vi over det næste år yderligere 3.000 medarbejdere, hvilket næsten er en fordobling af vores eksisterende team.

Teamet samarbejder tæt med tredjepartsorganisationer såsom DoubleVerify og Integral Ad Science for at sikre, at brand safety-værktøjerne og de kontroller, vi udarbejder, tjener annoncørernes behov.

DoubleVerify og Integral Ad Science er også med til at afgøre, hvilke metoder der mest effektivt opfylder annoncørernes krav og deres muligheder for at styre konteksten for deres annoncer.

Til kamp mod svindel

I forlængelse af vores langsigtede arbejde med at bekæmpe svindel på Facebook er vi derudover ved at blive optaget i ”The Trustworthy Accountability Group (TAG) Certified Against Fraud”-programmet.

Folk ved godt, at et opslag, de ser i deres News Feed, ikke har en tilknytning til andre opslag fra organisationer og brugere.

Men når det er sagt, kan indholdets placering stadig være et problem for andre annonceplaceringer, hvor koblingen mellem indhold og reklame muligvis ikke er lige så klar, som den er ved fx Instant Articles og in-stream annoncer eller på udgivernes websites og apps ved brug af Audience Network.

Udover at give annoncører mulighed for at fravælge placeringer og kategorier, introducerer vi derfor også præ-kampagnerapportering.

Værktøjet vil give annoncører en forhåndsvisning af de samarbejdspartnere, der bruger Instant Articles og in-stream annoncer samt udgivere, der tjener penge på sider og programmer gennem Audience Network.

For Audience Network forventer vi, at den fulde liste over udgivere vil være tilgængelig i oktober, mens muligheden for efterfølgende at evaluere en kampagne aktiveres i løbet af de kommende måneder.

Vores mål er at give alle vores partnere de oplysninger og værktøjer, de har brug for til at føle sig trygge på Facebook. Vi har gjort betydelige fremskridt i løbet af det sidste år i forhold til nogle store problemstillinger, men der er stadig meget arbejde at gøre. Da annoncemarkedet hele tiden ændrer sig, fortsætter vi samarbejdet med annoncørerne for at forstå deres behov og for at forbedre økosystemet for digitale reklamer yderligere.

Det mener vi, er helt afgørende.