Guldtuben, der fejrer Danmarks bedste youtubere, indeholdt smadrede afspærringshegn, da tusindevis af teenagere ville tæt på deres idoler, samt selfies og blitzlys på den røde løber og et forrygende awardshow i Det Kongelige Teater.

Men det er for så vidt en biting.

Mens 1.400 publikummer i salen hyldede prismodtagerne, kunne seerne frit vælge at følge showet live på tre officielle medieplatforme: YouTube, TV3+ og på Ekstra Bladets tv-kanal.

Desuden sendte DR Ultra live fra den røde løber via deres app, mens masser af fremmødte unge også sendte live via deres SoMe-kanaler.

Mikset mellem live-udsendelsen på TV3+, på eb.dk og på YouTube viste sig at være stærkt på flere fronter. Arrangøren Splay fik på deres YouTube-kanal 46.000 seere i gennemsnit. På TV3+ havde liveshowet fra salen 36.000 seere i gennemsnit, mens eb.dks tal ikke er til offentliggørelse, hvilket naturligvis indikerer, at seertallet hører til i den minimalistiske ende af skalaen.

Men uanset den sidste lille triste nyhed, oversteg Guldtuben 2016 arrangørernes forventning på i alt 75.000 seere. Resultatet blev 82.000 seere på blot to af de tre platforme.

– Guldtuben 2016 var en absolut succes. Stemningen på den røde løber var fra en hel anden verden, hvor skrigende fans var samlet for at hylde youtuberne med Bieber-lignende hype.

– Som en samlet seersucces, på tværs af tre store medieplatforme, kan vi kun være stolte af resultatet, siger Adrian Langer, Splay Danmarks COO.

YouTube når langt ud i en ung målgruppe

YouTube er ekstremt populært i aldersgruppen 13-17 år, og selv blandt de ”modne” 13-24 årige var resultatet da også bemærkelsesværdigt. YouTube og TV3+ var Danmarks henholdsvis 2. og 3. største tv-kanal lørdag aften i begge aldersgrupper. Og hvis man lægger dem sammen fik de en delt 1. plads sammen med TV2 i aldersgruppen 13-24 år.

– Det er ekstremt flotte seertal for en verden, der primært beskæftiger sig med ikke-linært indhold. Sammenlignet med sidste år havde vi på YouTube 92 procent flere seere på livestreamen og 230 procent flere kommentarer undervejs med 60.648 kommentarer, siger Adrian Langer.

– Det samlede seertal var højere end Danmarks seneste landskamp i fodbold og Zulu Comedy Galla i aldersgruppen 13-24 år. Det beviser, at indhold og form tages godt imod af seerne samtidig med, vi med Guldtuben viser, at landets youtubere har en massiv gennemslagskraft.

– Jeg er sikker på, at Guldtuben 2016 har vist medier og annoncører, at mediebilledet er i hurtig forandring, og at digitale indholds-skabere på sociale platforme bliver vejen, hvis man vil bredt ud til en ung målgruppe, slutter Adrian Langer.

Hvor og hvordan Guldtuben skal afholdes i 2017 er endnu uklart, men arrangøren har kun en målsætning: Det skal være endnu større.