Articles tabs

Courses tabs (CT)

custom add this

Brug Google Search Console til at skabe mere trafik

Kender du til Google Search Console? Hvis du arbejder med digital marketing, så gør du nok. Du ved dermed at du i Google Search Console kan se, hvilke placeringer dine sider har på Google, hvor mange der søger på et givent ord og hvad din CTR er. 

Brug Google Search Console til at skabe niche sites

GSC er ikke blot et værktøj til at se dine nuværende placeringer og søgninger. Det er også et værktøj, som du kan bruge til at se muligheder inden for din branche. Du kan nemlig se, hvor mange specifkke søgere, der er på specifikke ord på Google. Brug disse lister til at blive inspireret på andre ord, der har mange søgninger. 

Jeg ejer siden Spilbørn.dk, hvor børn og unge kan spille gratis spil. Her har jeg arbejdet med SEO og prøvet at få siden op på så mange kategorier som muligt. F.eks. hestespil, pigespil, drengespil osv. Men der er hård konkurrence, og hvis jeg formår at få en god placering, så ligger jeg stadig kun med 1 side, som jeg håber de søgende klikker på. Men statistikkerne viser, at kliks bliver fordelt ud på de forskellige søgeresultater på side 1 primært. 

Min tanke var derfor at skabe et niche site, der kunne hive flere besøgende til mig. Jeg fandt hurtigt ud af, at der var rigtigt mange (næsten 12.000 søgninger) på ordene "matematik spil". Jeg havde allerede optimeret mit oprindelig site mod de ord, men fik ikke den store volume. Jeg erhvervede mig derfor matematikspil.dk og begyndte at arbejde med det. Nu ligger siden i top 10 på ordene "matematik spil" og begynder at tage nogle flere klik sammen med min anden side.

Dette kan I også gøre i jeres virksomhed. Lad mig komme med et eksempel:

Du er et advokatfirma, der gerne vil have nogle leads gennem de organiske (gratis) søgninger på Google. I har arbejdet meget med jeres egen side, og har gode placeringer. I har fundet ud af via Google Search Console, at der er rigtigt mange, der søger på "skilsmisse advokat". Dem vil I gerne have del af. I starter med at optimere en landingpage på jeres eksisterende side. Bagefter kan I tage et kig på mulighederne for at lave et niche site, der specifikt målretter sig skilsmisse. 

Jeg har undersøgt det hurtigt, og man kunne f.eks. købe domænet skilsmisseadvokat.nu (det er ledigt). Her kan I opbygge en side med unikt indhold og skaffe flere gode placeringer på ordet.

Jeff har arbejdet med digital marketing og sociale medier siden 2010, og har blandt andet været hos Trendsales, Just-Eat og Billy's Billing. Med et stort hjerte for nytænkning inden for digital markedsføring, så vil Jeff bringe spændende kampagner og gode råd på området.

Fakta

12.000 personer søger på matematik spil hver måned Google Search Console er et gratis værktøj

Kommentarer