Erfaring

Benjamin har et imponerede CV inden for kommunikationsbranchen, der tæller roller som digital chef for Socialdemokraterne, Hou Digital og Geelmuyden Kiese. Han startede sin karriere i Nykredit og har med en kandidat i cross media communication påvirket mediebilledet lige siden.

Motivation

Benjamin Rud Elberth er en dygtig kommunikationsrådgiver og kommunikatør, der med priser som “Best Speaker”, “Top Expert”, Berlingske Talent 100 samt fast debattør på blandt andet Altinget.dk, har fastcementeret sin plads i toppen af det danske mediebillede. Han har siden 2016 styret sit eget bureau Elberth Kommunikation, der i dag tæller fem medarbejdere specialiseret i digital kommunikation. Benjamin har i år udgivet bogen “Digital interessevaretagelse” og er en af de mest synlige kommunikationsprofiler i Danmark. Dette kombineret med høj faglighed og gode indledende resultater for sit bureau gør, at Benjamin igen i år er at finde på The M List.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

Det er lykkedes at skabe en solid forretning omkring digital PA og digital PR, som kunder efterspørger og får værdi og resultater af.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

At mange er begyndt at tabe troen på den demokratiske debat på nettet og sociale medier, og at Danmark ikke har fået bedre greb om, hvordan der skabes kvalitetsjournalistik i en tid, hvor vi rammes af fakenews og clickbait, der ødelægger vores mediesystem. Det kan lyde akademisk, men det bliver det ikke mindre skuffende af.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

Det er en udfordring, at kunderne føler, at de er lysår bagefter, når digitalisering og disruption-termer fylder mere og mere, mens de faktisk bare skal tage nogle solide kommunikative greb og komme til næste udviklingstrin. Det kan blive en udfordring, at kunder opgiver alt digitalt, fordi de føler, at de allerede er sakket for meget bagud.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Der er kommet nogle rigtig fine printbøger i 2017, inklusive min egen om “Digital interessevaretagelse”, som supplement til stadig mere godt indhold fra dem jeg følger på LinkedIn og Twitter. Men der mangler klassiske tv-udsendelser, magasiner og analyseprogrammer om digitalt i Danmark.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Jeg fik i 2017 mulighed for at indlede samarbejde med KREAB og Lisbeth Wirgowitsch, der virkelig bare konsekvent har noget at byde på i de klassiske kommunikationsgrene. Det var en stor øjenåbner – også i forhold til, at min egen rådgivning stadig skal hvile på klassiske discipliner, som Lisbeth og hendes folk mestrer.

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Så har jeg lært at blive en væsentligt bedre og mere overskudsagtig leder for mine medarbejdere.