For 10 år siden var der otte medarbejdere i digitalbureauet Novicell, der dengang holdt til i en villa lidt uden for Smilets By.

Siden er det mildest talt gået slag i slag, og bureauet har i dag 170 medarbejdere fordelt på kontorer i Aarhus, København, Barcelona og London.

Nu er Novicell i luften med regnskabet for 2016, der bl.a. viser en toplinjevækst på knap 30 procent, mens bruttofortjenesten nogenlunde følger medarbejdertilgangen hos bureauet, der i øvrigt kan prale af sit 10. rekordregnskab på stribe.

Alene det seneste år har Novicell føjet 40 medarbejdere til lønningslisten, men 2016 har alligevel været noget ud over det sædvanlige, lyder det fra Per Kirchner, adm. direktør i Novicell, i en pressemeddelelse.

- Vi har skruet voldsomt op for investeringerne i medarbejderressourcer i 2016. Blandt andet med en række tunge nøgleprofiler, der skal være med til at løfte vores rådgiverkompetence og være med til at sikre virksomhedens fortsatte vækst. Ikke mindst i vores afdelinger i Barcelona og London, siger han.

- Og selvom vi har lagt pres på HR-organisationen det seneste år, så har vi været relativt konservative med hensyn til nyansættelser. Vi har et grundfæstet princip om, at vi ikke ansætter medarbejdere hurtigere, end vi kan sikre, at vi også har opgaver til dem på den lange bane. Og det princip har vi på trods af travlheden ikke fraveget på noget tidspunkt, fortsætter Per Kirchner.

To nye kunder

Væksten på bundlinjen følger pænt med den øvrige vækst hos Novicell.

Novicell kommer ud af 2016 med driftsresultat på 12,7 millioner mod 11,3 millioner kroner året før. Det er en fremgang på 12 procent og bestemt ikke så ringe endda, når man ser på resten af branchen.

Ifølge Per Kichner er det  da også ”yderst tilfredsstillende”, når man ser på de investeringer, bureauet har foretaget det seneste år.

- Vi har gjort en række investeringer på medarbejderfronten, som vi ikke når at høste det fulde udbytte af i 2016. Det kan vi dog se, at vi kommer til at gøre i 2017. Ordretilgangen i første kvartal i 2017 har været den største nogensinde. Blandt andet har vi netop landet to store e-commerce-projekter, der kommer til at lægge beslag på en stor del af huset det meste af året, siger han.

Han mener, at den digitale transformation generelt medfører, at flere og flere kunder har brug for rådgivning om alt fra strategi til implementering af digitale løsninger til løbende optimering af online markedsføring.

- Det betyder, at vi med al sandsynlighed kommer til at løfte væksten på bundlinjen betragteligt i 2017, og det giver os ro til at fokusere på vores internationale udvikling. Jeg kan godt forestille mig, at vi allerede inden for det kommende år kommer til at åbne i endnu et nyt land, slutter Per Kirchner.

Novicell 2016/2015

(Mio. kr.)

Bruttofortjeneste:             68,7/54,3

Driftsresultat:                   11,3/9,9

Årets resultat:                   9,6/8,6

Egenkapital:                      18,8/13,1