Landets kommuner kaster sig over nye digitale tiltag som aldrig før. Det er oplevelsen hos det århusianske digitalbureau Mediaworkers, som på rekordtid er blevet den foretrukne leverandør hos snart 20 procent  af alle landets kommuner.

– Efterspørgslen på vores kommunale løsninger er enorm, og vi er på kort tid blevet absolut markedsledende blandt landets kommuner, siger Mogens Sejer Iversen, adm. direktør hos Mediaworkers.  

– Det er især vores nytænkende sociale intranet-løsninger, som er i søgelyset, men også vores best-practise framework for Umbraco-baserede websites vinder kraftigt indpas hos kommunerne.

Digitalt udviklingsfællesskab hitter

Siden 2012 har Mediaworkers specialiseret sig i webløsninger til kommunale behov baseret på open source cms’et Umbraco.

Løsningen hedder OpenPublic, og den er gennem en årrække udviklet i tæt samarbejde med landets kommuner, og er derved specialtilpasset kommunernes behov.

– Et af vores stærkeste selling-points over for landets kommuner er et digitalt udviklingsfællesskab, som tilbyder gensidig sparring og økonomiske samarbejder omkring udvikling af ny funktionalitet.

– En fælles udviklingspulje finansierer den videre udvikling af web-platformen, ligesom nye kommuner starter på den samme platform som de, der allerede er på løsningen og får fra første dag glæde af den voksende pallette af features, forklarer Mogens Sejer Iversen.

Skræddersyet løsning til Gribskov

Gribskov Kommune er én af de kommuner, der valgte OpenPublic hos Mediaworkers til at løfte deres webplatform til nye højder.

Kommunen afholdt i efteråret sit offentlige udbud, og blandt 15 bydende bureauer faldt valget på Mediaworkers’ OpenPublic-løsning.

– Med løsningen forventer vi at skabe en brugeroplevelse, som ikke bare står på skuldrene af de øvrige kommuners hjemmesider, men som tager det næste skridt i udviklingen siger Rasmus Lindboe, kommunikationschef hos Gribskov Kommune.

– Vi får den samlede sum af Mediaworkers’ erfaring at bygge på, og kan oven i lægge vores egne ønsker og idéer til forbedringer. Samtidig er det værdifuldt for os at få adgang til løbende sparring, support og udvikling i samarbejde med andre kommuner, som baserer sig på samme system, slutter Rasmus Lindboe.

Mediaworkers har de seneste knap tre år vundet entreprisen for følgende kommuner:

Albertslund Kommune, Billund Kommune, Gribskov Kommune, Halsnæs Kommune, Helsingør Kommune, Holbæk Kommune, Jammerbugt Kommune, Randers Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune, Silkeborg Kommune, Skive Kommune, Sorø Kommune, Hjørring Kommune, Vesthimmerland Kommune og Vordingborg Kommune.

Fakta om Mediaworkers

• Netop kåret som Gazelle-virksomhed af Dagbladet Børsen.

• Leverer web- og intranetløsninger til store danske virksomheder samt kommunale og offentlige kunder.

• Mediaworkers Group rummer også virksomhederne Funday Factory, som udvikler casual games til iOS og web, og Minitutor, der udvikler læringsapplikationer til iOS.

• 50 medarbejdere på kontoret i hjertet af Aarhus City.