Tiden nærmer sig for dette års udgave af en af verdens vigtigste kreative festival, Cannes Lions, hvor bl.a. den bedste kommercielle kommunikation hædres med løvestatuetter.

Det kaldes også VM i reklame, og i år har Danmark tre repræsentanter med i juryarbejdet.

I første omgang gik pladsen i Film Craft-kategorien til Martin de Thurah, der sidste år havde stor andel i den Grand Prix-vindende Under Armour-film ”Rule Yourself” med svømmeren Michael Phelps i hovedrollen.

Han har desværre måtte melde frafald på grund af travlhed, men nu er en fuldgod, dansk erstatning fundet.

Jermiin erstatter de Thurah

Det drejer sig om Mette Jermiin, adm. direktør og Executive Producer på produktionsselskabet Bacon CPH.

Hun kan skrive masser af prisvindende arbejder på CV’et, der bl.a. har fyldt pokalhylderne hos Bacon CPH med en Palm D’Or (Epica), Eurobest Grand Prix, Epica Grand Prix og en Pencil (D&AD) for bedste produktionsselskab i 2014.

- Jeg er meget glad for og stolt over at være blevet tilbudt en plads i Film Craft Juryen i Cannes, og ser det som et ærefuldt hverv, siger Mette Jermiin.

- I juryen kommer vi til at se det bedste arbejde, der bliver lavet på verdensplan, og jeg glæder mig til sammen med resten af juryen at have nogle gode diskussioner om det arbejde, vi skal vurdere og præmiere, fortsætter hun.

Mette Jermiin startede i øvrigt sin karriere i reklamebranchen, hvor hun arbejdede i mange år som producer på Bates, inden turen – takket været en passion for storytelling – førte hende videre til produktionsbranchen.

- Jeg er sikker på, at arbejdet i Craft-juryen bliver enormt givende og rigtigt hårdt, for der er mange, mange timers film, der skal kigges igennem, men når man som mig elsker film, så er det jo som at slippe et barn løs i en slikbutik, slutter hun.

TV 2 er i øvrigt igen i år den danske repræsentant for Cannes Lions-festivalen, der afholdes fra den 17. til den 24. juni.