Det er ikke meget mere end to et halvt år siden, at Vigga Svensson etablerede børnetøjs-virksomheden Vigga.us, men interessen er kæmpestor - ikke mindst fra udlandet.

Konceptet, der lige nu også vækker stor interesse i Holland, er en deleøkonomisk onlineplatform, hvor man som forældre kan tegne et abonnement på en økologisk børnegarderobe, der så løbende bliver udskiftet, så størrelsen på tøjet altid passer den opvoksende slægt.

For nylig havde Kastrup-virksomheden besøg af britiske BBC, som gerne ville lave en lille portrætfilm om det danske koncept, og det var noget, der tog kegler: Allerede på første dag blev filmen set mere end 1.200.000 gange - og i dag ligger filmen på BBC News’ Most Watched liste.

Og det har givet interesse fra forbrugere i hele verden, fremgår det af Viggas hjemmeside, hvor Vigga Svensson, siger, at man allerede døgnet efter, at BBC viste filmen, fik de første beskeder fra mødre i Australien, der også gerne ville have økologisk babytøj på abonnement til deres små babyer.

BBC-filmen, der bl.a. besøger en glad Vigga- familie på Christianshavn, er skabt af den engelske journalist Dougal Shaw, der er kendt for at rejse rundt i verden for netop at portrættere innovative løsninger inden for bl.a. tøj- og modeindustrien.

Har vundet flere priser

Sidste år udvidede Vigga Svensson konceptet med ventetøj, og ifølge stifteren selv er konceptet i øjeblikket på vej til at blive test-lanceret på det hollandske marked.

Det danske børnetøjs-koncept har i øvrigt vundet indtil flere priser:

- I 2015 blev konceptet af Sustania udvalgt som verdens mest bæredygtige løsning inden for modebranchen i forbindelse med Cop21.

- Det europæiske detailnetværk, Ebeltoft Group, kårede Vigga.us til det mest innovative forretningskoncept inden for detailhandel i 2015 ved NRF (National Retail Federation) i New York i 2016.

- Konceptet vandt prisen for bedste Outstanding Service ved Danish Design Award 2017.

Og hvis du synes, du kender navnet Vigga Svensson andet steds fra, er det ikke helt forkert.

Hun var i sin tid den ene stifter af det kendte børnetøjsmærke Katvig, og så har hun været vært på DR 2’s musikprogram ”Okay Tone” og på ”Det Elektriske Barometer” på P4 i P1.

Se BBC-filmen her - og besøg selv Vigga her.