Rigtig mange annoncekroner er de seneste år med god grund flyttet fra offline til online medier, men det er naturligvis ikke ensbetydende med, at digitale investeringer bør være det det eneste saliggørende, når mediaplanen lægges.

Det mener man heller ikke hos den GroupM-ejede analysevirksomhed Data Intelligence, fremgår det af en undersøgelse betalt af De Lokale Ugeaviser A/S.

Undersøgelsen – der er baseret på Data Intelligences egen ROI-database – viser, at det er en god idé at sørge for en god balance mellem online og offline-investeringer på tværs af alle medier.

- Det kan godt betale sig for annoncører at se bort fra den digitale hype og rette et kritisk blik på balancen mellem digital og andre medier, lyder det fra Jesper Dam Nielsen, direktør og partner i Data Intelligence, i en pressemeddelelse.

20 til 40 pct. bør bruges digitalt

Data Intelligence har regnet sig frem til, at der med fordel kan flyttes mediakroner fra digitale aktiviteter (især display) til print og radio. ”En om-allokering øger typisk den mediaskabte profit”, lyder konklusionen.

Beregningerne rejser et vigtigt spørgsmål om annoncørernes mediestrategier, mener Lars Winther, der er direktør for De Lokale Ugeaviser A/S.

Ifølge Data Intelligences data bør der nemlig i gennemsnit allokeres mellem 20 til 40 pct. af budgettet til digitale aktiviteter, hvis såvel ROI som afkast af investeringen skal optimeres.

- En påmindelse om, at annoncører med fordel kan fastholde offline medier på mediaplanen, herunder printmedier som dagblade, lokale ugeaviser eller andre, siger Lars Winther.

Og hvordan mon det ser ud, når man ser på brandstyrke over tid, der ofte betegnes som den ”bløde” ROI?

- Der er store udfordringer for annoncører, som udelukkende eller næsten udelukkende bruger digitale medier, da de vil have svære ved at opbygge, styrke og vedligeholde deres brandstyrke, konkluderer Data Intelligence.