Kreative danske profiler gør det flot uden for landets grænser, og flere og flere bliver bedt om at sidde med ved bordet, når juryerne til de internationale awardshows skal sammensættes.

Hvervet som formand for juryerne går imidlertid ikke så ofte til en dansker, men det sker - og for nylig blev Muggie Ramadani, partner og kreativ direktør hos Bold Scandinavia i København, bedt om at løfte hvervet som Jury President Art Directors Club of Europe Awards (ADCE Awards).

ADCE Awards er en slags Champions League inden for prisuddelinger i Europa, hvor kun de vindende bidrag fra de forskellige lande må indsendes, og Muggie Ramadani, der skal være formand for Design & Craft-juryen glæder sig til opgaven:

- At få æren til at sidde som jurymedlem i en stor og anerkendt award som ADCE Awards er en kæmpe stor ære i sig selv - at få titlen som Jury formand er beyond imagination, hvis du forstår, hvad jeg mener, siger Muggie Ramadani, som tilføjer, at det i det hele taget er en ære, at sidde i en jury for at bedømme andre kreatørers arbejde:

- Jeg ved, at det er en enormt tidskrævende proces at klargøre en case til et award-show, og jeg ved af erfaring, at der bliver brugt mange ressourcer og timer på at lave case-film eller boards, der på den bedst mulige måde præsenterer arbejdet overfor en jury. Derfor behandler jeg også alle de individuelle cases, som jeg skal vurdere med den største respekt og ydmyghed, siger Muggie Ramadani.

På vej til Georgien

Det er i øvrigt langt fra første gang Muggie Ramadani tager den internationale jury-kasket på.

Sidste år sad han fx med i juryen ved den 17 år gamle østeuropæiske Award-festival The Golden Hammer, og i næste uge sætter han sig på flyet til Georgien, hvor han skal være med til at bedømme AD Black Sea 2017 Awards - en stor award i Baltikum området.

Og han ser frem til de nye udfordringer:

- AD Black Sea Awards 2017 er en award der især retter blikket mod Baltikum og Østeuropa, og jeg glæder mig enormt meget til at se, hvilke kreative tendenser, der i den del af verden, siger han.

Og ADCE Awards?

 - Der ved jeg, at niveauet kommer til at være ekstremt højt, og her gælder det bare om at læne sig tilbage og nyde hver enkelt bidrag og bare suge al den inspiration, jeg kan få. Udover det glæder jeg mig naturligvis også til at netværke og til at møde og diskutere faglighed med mine udenlandske kollegaer. Og også til at inspirere dem med vores nordiske filosofi og approach til kreativitet.

Muggie Ramadani, der er en af profilerne på årets M-list, startede karrieren i 1995 som Art Director hos Medialog. Siden var han Senior Art Director hos henholdsvis Grey Advertising og D'Arcy.

I 2001 blev han Senior Designer hos Scandinavian Design Group, hvorefter han blev Creative Director – dels i eget Design Studio og dels hos Scandinavian Design Group. I dag er han Creative Director hos Bold Scandinavia i København, der er en del af North Alliance-netværket.

Award-mæssigt har Muggie Ramadani gennem årene markeret sig med priser ved bl.a. Creative Circle Award, Danish Design Award, European Product Design Award, The Dieline Awards og Communication Arts Awards.

Læs mere om ADCE Awards her -  og om AD Black Sea Awards her.