Mikkel Jønsson, der til daglig er tekstforfatter, kreativ direktør og partner i reklamebureauet Reputation, har nu også kastet sig over forfattergerningen.

Han skriver sig med den nye roman, ”Udspring”, ind i chick lit-genren, der har underholdt millioner af læsere med bl.a. Helen Fieldings ”Bridget Jones's Diary” fra 1996.

Det er dog langt fra sjov og ballede det hele, da han i romanen også kommer omkring flere af livets helt store spørgsmål, såsom hvad der er vigtigst i det moderne menneskes liv – tryghed eller frihed?

Romanen dumper nemlig ned midt i selviscenesættelsens tidsalder, hvor sociale medier konstant prikker til behovet for anerkendelse og sætter nye mål for, hvornår man kan tillade sig at være lykkelig og tilfreds.

Eksempelvis med sit ægteskab, hvilket er romanens helt store tema.

- Det er min erfaring fra mig selv og andre, at det kræver mindst lige så meget at være i et langt forhold som i et helt nyt. Tager du den anden for givet, så går det ofte galt – og det er uanset, om man har været sammen i et år eller 25 år, siger Mikkel Jønsson.

- Det er en central del af historien, og det er en iagttagelse, som har været med til at inspirere til bogens handling. Hvorfor er vi sammen? Hvad gør jeg selv for, at det stadig er sjovt at være sammen? Det er nogle af de spørgsmål, som ligger nede i historien, fortsætter Mikkel Jønsson, der selv er gift og far til to.

Kan mænd skrive chick lit?

Langt de fleste chick lits er skrevet af kvinder til kvinder, men det har ikke afskrækket Mikkel Jønsson.

- Jeg synes, at det passede bedst med en kvindelig hovedperson til historien. Det gjorde det selvfølgelig lidt mere udfordrende, men også sjovere at skrive. Heldigvis har jeg kunnet sparre med min kone og kvindelige venner undervejs, hvilket har været både sjovt og lærerigt, siger han.

Til daglig har Mikkel Jønsson som nævnt sin gang i reklamebureauet Reputation. Lysten til at skrive en underholdende roman er kommet snigende og er en kontrast til det daglige arbejde.

- Jeg havde en dyb lyst til at skrive helt frit uden nogle begrænsninger. At udvikle reklamer er bestemt også kreativt arbejde, men det foregår inden for nogle fast definerede rammer. Der skal følges en fastlagt strategi, lovgivning, budget, deadline og meget andet.

- Så selvom jeg synes, det er utrolig spændende, er det ikke så frit, som man skulle tro. At skrive frit og bestemme alt selv var en både sjov og afstressende afveksling. Ingen begrænsninger. Ingen hensyn. Ingen forventninger. Ingen deadline. Det var bare at nyde det helt grundlæggende ved at finde på og skrive, slutter Mikkel Jønsson.

Udspring”, der udkommer d. 24. august, er Mikkel Jønssons debutroman, og han skriver i øjeblikket på en fortsættelse.

Kort om handlingen i ”Udspring”:

Maria på 46 år er hovedpersonen i ”Udspring”. Hun er ved at have fået nok af ægtemanden Jakob, der kun går op i sig selv, sin fremragende karriere og sin Ironman-træning.

Ellers er Maria godt tilfreds med, hvad livet har givet hende – tre børn, spændende job i reklamebranchen og stor forstadsvilla. Men kedsomheden prikker til hende, og da yngre mænd ikke kan skjule deres begejstring for hende, bliver hendes grænser og nysgerrighed for alvor udfordret.