Scandinavian B2B Commerce 2021 er Litiums femte rapport om digital forretning mellem virksomheder (B2B). Den er baseret på svar fra næsten 900 beslutningstagere fra Sverige, Norge og Danmark. 

Dette års rapport er fuld af værdifuld indsigt, her er nogle eksempler: 

  • 65 % af B2B-virksomheder muliggør salg via digitale kanaler. Den mest almindelige måde er at tilbyde en webshop, med eller uden login-krav. Det tilbydes af 34 % af virksomhederne. 
  • Digital handel er et ledelsesspørgsmål i B2B-virksomheder. I de fleste virksomheder ligger det overordnede ansvar hos en eller flere personer i firmaet; CEO, CMO og salgschef.  
  • Dataindsigt er vigtig for at opnå en rentabel og effektiv digital handel. Men kun 13 % af de adspurgte virksomheder mener, at de har en datadrevet tilgang. 18 % indsamler og analyserer data på ugentlig eller månedlig basis. 

Nyt i år er en modenhedsstige for digital forretning mellem virksomheder, B2B Commerce Maturity Ladder. Stigen opdeler skandinaviske B2B-virksomheder i fem forskellige modenhedstrin, fra dem, der stadig er i startblokken for digital handel, til de datadrevne virksomheder, der arbejder kontinuerligt på at udvikle deres digitale forretnings- og kunderelationer. I takt med at virksomheden bevæger sig op ad stigen, øges modenhedsgraden ikke kun med hensyn til fokus på digital handel, men også i forhold til hvor aktiv virksomheden er i forståelsen af deres kunders rejse, hvordan de markedsfører deres tilbud i digitale kanaler, og hvordan de kan drage fordel af data til at udvikle deres forretning og digitale tilstedeværelse. 

Hvor befinder din virksomhed sig? Hent rapporterne for at læse mere og se alle resultaterne! (rapporten er på engelsk)