Sociale medier som Facebook, LinkedIn og Snapchat er relativt lette at gå til. Det kræver ikke megen øvelse at lære at sætte kampagner i gang, og der er ikke noget minimum for dit mediaspend.
Derfor er der en tendens til, at ethvert tiltag, som en virksomhed foretager sig, får en kampagne på sociale medier. Netop derfor kan de marketingansvarlige med fordel blive bedre til at sige nej.
Det mener Kristoffer Nygaard, der er medstifter af deepdivr – et værktøj og en analyseplatform, der nu på fjerde år hjælper virksomheder med at få overblik over deres digitale marketingaktiviteter.

”Mange virksomheder kører voldsomt mange små kampagner på sociale medier, for hvorfor ikke? Det er så let at sætte en kampagne i gang, så hver eneste mindre aktivitet får sine fifteen minutes of fame. Men lad os være ærlige: Det rykker jo ikke noget som helst i det store billede.”
Fra overblik over kampagner til bedre effekt
Med deepdivr drejer det sig ikke udelukkende om overblikket over kampagnerne, men også om at den enkelte virksomhed kan få indsigt i den indsamlede data – og dermed bedre udbytte af sine investeringer.
”Der kan køre 10-20 kampagner samtidig, fordi der er så mange stakeholders, der har et budskab, de også lige vil ud med. Det er svært at tro på, at det er den bedste måde at bruge pengene på,” siger Kristoffer Nygaard.
Han suppleres af Mikkel Rossing, der er den anden medstifter af deepdivr:

”Den, der sidder med ansvare for sociale medier, har sjældent tid til at tænke nyt eller analysere på resultaterne, fordi vedkommende allerede er i gang med den næste kampagne, så snart der er trykket ‘start’ på den foregående. Det er også umuligt at være kreativ i sådan en kontekst. Det bliver hurtigt ren eksekvering.”
Og han peger i samme åndedrag på en løsning:
”Hvad nu hvis man skar ned på antallet af kampagner, puljede pengene og brugte markant mere energi på det kreative arbejde? Det ville uden tvivl give en bedre effekt.”
Et kreativt løft og bedre eksekveringer
Omkring 15% af marketingbudgetterne går til annoncering på sociale medier, og i alene dét lys giver det god mening at evaluere indsatsen grundigt. Herunder også at træde et skridt tilbage og overveje organiseringen:
deepdivr – kort fortalt
- Analyseplatform skabt ud fra et behov for at hjælpe virksomheder med at navigere i en stadig mere kompleks digital marketingverden
- Giver virksomheder overblik over deres marketingaktiviteter på sociale medier og gør dem – via den indsamlede data – i stand til at se helheden og skabe virkningsfulde forandringer.
- deepdivr gør det komplekse enkelt ved at bygger bro mellem teknologi, matematik og en menneskelig tilgang. Måleredskaberne er lige så enkle eller avancerede, som den enkelte bruger har behov for.
- Stiftet i 2018 af Mikkel Rossing og Kristoffer Nygaard, der begge har en fortid på mediabureauer.
- Udpluk fra kundelisten: Danske Spil, Fitness World, PFA, Arbejdernes Landsbank, Socialdemokratiet, EDC, IIH Nordic og Aldi.
”En SoMe-specialist er for det meste generalist, fordi det forventes at personen både skal være kreativ og talnørd, og ofte – selv i store virksomheder – sidder en enkelt person alene med ansvaret. Problemet omfatter ikke kun det kreative output, men også virksomhedens evne til at analysere deres indsats. Man kan ikke forvente, at marketingchefen er dybt nede i materien, men hvis der kun er én person, der er det, hvem sikrer så, at der stilles tilstrækkeligt høje krav,” spørger Kristoffer Nygaard og tilføjer:
”Hvis man som specialist kun har sig selv at sparre med, så er det svært at forbedre sig.”
En let tilgang til sociale medier lægger ikke nødvendigvis op til lette løsninger, understreger Mikkel Rossing. Og med overblikket og indsigten via deepdivr kan budgetterne bruges klogere:
”Sig nej til business as usual. Skær ned på antallet af kampagner – vel at mærke uden at skære budgettet tilsvarende. Det vil give mere tid til at tænke kreativt, måske ligefrem flere penge til det kreative arbejde, og det vil frigøre specialistens tid til at skabe langt bedre eksekveringer, der skaber en større impact. Og bestemt ikke uvæsentligt: Det vil give bedre tid til at evaluere kampagnerne, så virksomhederne hele tiden forbedrer sig.”
