Peer Brændholt og Kasper Sierslev har begge været langt inde i maskinrummet, når det handler om at udvikle og drive in-house bureauer. Nu er de bogaktuelle med “WIN-WIN-HOUSE” som er baseret på erfaringer om at flytte marketing internt og samtidig få det bedste fra bureauverdenen med.
Er det bedst at in-source marketingsarbejdet, så det er tættest muligt på virksomheden og brandet? Eller er det bedre at outsource det hele til et eksternt bureau, der er eksperter i kreativitet og innovation?
Spørger man Kasper Sierslev og Peer Brændholt, bør man kombinere det bedste fra begge verdener.
Om forfatterne
Peer Brændholt og Kasper Sierslev arbejder i dag som henholdsvis CEO og COO i ZUPA ZITE, der driver in-house bureauer hos blandt andre Grundfos, Kamstrup, Norlys og Nic Christiansen Gruppen.
In-housing har været en af de hurtigst voksende marketingtrends gennem de sidste fem til seks år.
På trods af dets popularitet er emnet næsten ikke beskrevet i markedsføringslitteraturen.
Og selvom flere og flere virksomheder vælger at hente marketingkompetencer hjem, har der ikke været meget hjælp at hente for de CMO’er, CEO’er og marketingfolk, der har stået med denne opgave.
Men det er der nu.
Massiv erfaring
Både Peer Brændholt og Kasper Sierslev har gennem de sidste 10 til 15 år arbejdet med at in-house marketing for brands som Maersk, Saxo Bank, Grundfos, GN Hearing, Georg Jensen og mange flere.
Nu har de skrevet den guide, de selv stod og manglede, da de begyndte at in-house marketingafdelinger for snart 10 år siden.
“Der er jo gemt et lille ‘in-house’ i bogens titel. Så det er nok tydeligt, at vi tror på en løsning, hvor man tager det bedste fra in-housing, når det kommer til nærhed, produkt- og brandviden samt agilitet både i forhold til virksomhed, brand og data. Men samtidig ved vi, at der er ting, som man ikke skal gøre in-house,” siger Peer Brændholt.
Sammen med Kasper Sierslev beskriver han både fordele og ulemper ved begge modeller samt nødvendige roller og kompetencer.
Peer Brændholt tilføjer:
“Det vigtige er at finde ud af hvor, hvornår og hvordan man bør bringe eksterne bureauer i spil.”
Bogen er på mange måder en drejebog for, hvordan man analyserer, designer, bygger og driver et in-house reklamebureau – hvornår skal man gøre hvad og hvordan?
Deler ud af viden
Der er rigtig mange fordele ved at få kompetencerne tæt på virksomheden. Specielt er der inden for de sidste par år sket en rivende udvikling på de digitale platforme, der både giver mange muligheder, men bestemt også udfordringer i forhold til den rå mængde af content, der skal produceres.
“Det handler om at skabe et win-win-house ud fra, hvad der fungerer bedst for den enkelte virksomhed,” understreger Kasper Sierslev.
Forfatterne beskriver operation models, som kan genbruges på tværs af brancher og virksomhedstyper og -størrelser.
Deres erfaring med at bygge og drive bureauer ude hos virksomheder, der laver så forskellige ting som at sælge biler, drive containerfragt og sælge luxury goods, viser at 80 til 85 procent af processerne er de samme.
Det kan godt være, at der er forskel på den kreative idé, men at producere film, bannere og elementer til sociale medier eller oversætte og versionere elementerne til forskellige sprog eller formater er ofte den samme proces uanset branche. For slet ikke at tale om medieindkøb og håndtering.
Det er den viden om, hvordan man bygger og driver et in-house bureau, Peer Brændholt og Kasper Sierslev nu deler ud af.
“Vi har selv bygget bureauer fra grunden, og vi kender jo efterhånden en del andre, der har prøvet det samme. Og en af de ting, der går igen overalt, er, at der ikke er en fast defineret måde at gøre det på, men at langt de fleste af arbejdsgangene faktisk er de samme. På mange måder har reklamebureauerne forfinet evnen til at få gode og kreative ideer og producere de assets, som skal bruges. Men vi oplever, at deres agilitet og viden om virksomhederne, og forretningsgange ofte er mangelfulde,” siger Kasper Sierslev.
Flere grunde bag udvikling
Spørger man Kasper Sierslev og Peer Brændholt er interessen for hjemtagelse af markedsføring steget markant i løbet af de seneste par år – og det er der gode grunde til:
“For nogle år siden kunne marketingdirektøren læne sig tilbage, når han eller hun havde nikket til bureauets oplæg, for så kørte reklamefilmen og printannoncerne jo af sig selv. Men den går ikke i dag, hvor de fleste skal udkomme hele tiden på alle platforme, og hvor det skal gå stærkt,” påpeger Peer Brændholt og fortsætter:
“Og det er altså nemmere at få det til at lykkes effektivt og 100 procent, når man selv har styringen, end hvis man overlader det til et eksternt bureau.”
Kasper Sierslev er enig i den betragtning og tilføjer:
“Omvendt ser vi også interne bureauer, der kæmper med at finde tid til kreativ udvikling, nytænkning og udefra-ind-løsninger i daglige rutiner og møder. Det er her det eksterne reklamebureau kan bidrage med værdi.”
Peer Brændholdt og Kasper Sierslev arbejder som henholdsvis CEO og COO i ZUPA ZITE, der driver in-house bureauer hos blandt andet Grundfos, Kamstrup, Norlys og Nic Christiansen Gruppen.
“WIN-WIN-HOUSE” er udgivet i marts i år og forhandles i Bog&Ide, Saxo.com og Amazon.
