ADVERTORIAL: Mandag morgen på kontoret hos Visibility.Guru ligner ikke morgener hos det gennemsnitlige mediebureau i Danmark.
 
Medarbejderne møder nemlig ikke ind på en fælles adresse, men tænder i stedet computeren på hjemmekontoret, kontorfællesskabet eller den lokale kaffebar.
 
Er barnet sygt, eller er der et godt tilbud i Bilka, bliver computeren måske først tændt om eftermiddagen, og arbejder man bedst om aftenen, er det også tilladt at vente med at arbejde til senere.
 
Det er den ultimative form for fleksibilitet, hvor kun enkelte ugentlige møder er faste. Men giver den slags overhovedet mening?
 
– Ja, bestemt. Vi er i høj grad inspireret af store virksomheder som Salesforce, Slack, Automattic (WordPress) og Github, der alle enten er helt remote organisationer eller som tilbyder deres medarbejdere muligheden for at arbejde hjemmefra, siger Christian Due, Medejer af Visibility.Guru.
 
Snak over kaffemaskinen er afskaffet
 
I en tid hvor man taler meget om stress, og hvor svært det er at kombinere familie og arbejde, så tror vi på, at den vej, vi har valgt at gå, vil skabe medarbejdere, der bliver i virksomheden meget længere end vi i andre virksomheder, uddyber Christian Due.
 
– Men det kræver, at vi rekrutterer medarbejdere, der er selvstændige, og som ikke har behov for de fysiske kolleger. Det er ikke en virksomhedskultur, der passer til alle mennesker, og det er vi meget opmærksomme på, når vi taler med kandidater til nye stillinger.
 
Snakken over kaffemaskinen er afskaffet, men til gengæld vil mange medarbejdere være udsat for andre forstyrrende elementer i hjemmet, ikke sandt?
 
– Ja præcis. Det kræver en stor grad af selvstændighed af medarbejderne, når der ikke er en kollega, der fysisk kommer forbi og rykker for de opgaver, der skulle være færdige, men kommunikationen med kollegaerne forsøger man at opretholde via makkerpar, der skal tale sammen i løbet af ugen – og evalueringer hver uge der sendes til ens leder og en årlig workshop, hvor hele teamet mødet i 5 dage.
 
Kunderne ser kun fordele
 
Men hvad siger kunderne til denne form for virksomhedskultur, hvor man ikke lige kan køre forbi virksomheden og sige hej til dem, man arbejder sammen med?
 
– Den største bekymring i et nyt samarbejde er altid kommunikationen, og på dette punkt har folkene fra Visibility.Guru vist sig at være meget professionelle, siger Rolf Hansen fra Startpakke.com
 
– De er super skarpe til digital kommunikation, og vi føler os langt mere opdaterede, end hos de tidligere samarbejdspartnere, vi har haft. Martin Jørgensen fra Senge-testeren.dk tilføjer:
 
– Da vi skulle påbegynde samarbejdet med Visibility.Guru, bemærkede vi slet ikke, at langt de fleste medarbejdere er remote, inden Christian påpegede det. Hvis det giver mere kreative og oplagte medarbejdere, som kan forbedre vore resultater, ser vi det kun som en fordel.
 
En meget effektiv kultur
 
Simon Dichoe fra Bredbånd.dk fortsætter:
 
– Da vi stod overfor at skulle lancere vores nye portal for VPN-forbindelser, skulle vi bruge en partner, der kunne tænke selvstændigt. Vi har en travl hverdag og forventer en partner, der kan levere resultater, uden at vi skal holde dem i nakken.
 
– Virksomhedskulturen hos Visibility.Guru har vist sig meget effektiv til dette og vi glæder os til at fortsætte samarbejdet. Simon Bak fra tilstandsrapport-pris.dk
 
– Som et lille firma er man altid bange for at blive glemt eller nedprioriteret, når de store kunder presser på. Det har jeg aldrig oplevet hos Visibility.Guru, og de har altid været lette at få fat på.
 

– Det er en tryghed for mig, som betyder, at jeg ikke konstant behøver at overvåge det, de laver. Jeg har nemlig tillid til den rapport, jeg får i slutningen af hver måned.

Sidste tilfredse kunde er fra sleepzone.dk.
 
– Min første tanke, da de præsenterede deres virksomhedskultur, var: ”Kan jeg nu ikke holde møder med dem?” siger Thomas Nielsen.
 
– Og da de så fortalte, at de gerne ville komme forbi til et møde allerede samme uge, forsvandt bekymringerne. Det betyder meget for os at se vores samarbejdspartnere fysisk, inden vi starter, og det var intet problem hos Visibility.Guru.