Julen er hjerternes tid, men desværre står mange børn uden for de fællesskaber, deres kammerater deler. I stedet står de alene og kan ikke være med til fritidsinteresser, fødselsdage, ferier, december-hygge og jul. Heldigvis oplever Røde Kors en stor vilje fra virksomheder, der med stort engagement og kreativitet ønsker at bidrage og hjælpe udsatte børn i Danmark netop nu.  

Sagen er enkel. Lige nu kæmper mange børn i Danmark nemlig en kamp, de fleste af os ikke er opmærksomme på. Børnene vokser op i udsatte familier, hvor mor og far er presset fra alle sider – både økonomisk, fysisk og psykisk. Især december kan føles trist og tung for dem, der står udenfor fællesskabet, fordi alle andre nyder så megen glæde, som de ikke kan være med i på samme niveau. Derfor sætter vi ekstremt stor pris på de mange kreative tiltag og den store hjælp, vi får fra virksomheder i julemånederne.

”På denne tid af året tænker mange virksomheder i dén grad ud af boksen for at skabe begejstring og sammenhold i fællesskab med både medarbejdere og kunder. De viser stort samfundssind på vidt forskellige måder. Vi oplever medarbejdere hos store og små virksomheder, der donerer deres firma-julegave. Vi ser Coop, der for 6. år i træk engagerer kunderne i juletiden med indsamling i butikkerne, og i år endda med en ny julesweater. Der er Espresso House, der donerer ved salget i deres kaffebarer, og Vila Copenhagen, der laver en ”Give Back Friday kampagne” op til Black Friday. Det er imponerende at se, hvordan kreativiteten og lysten til at hjælpe i juletiden er stor,” siger Anja Nordstrøm Klett, partnerskabschef i Røde Kors.

De familier, som i forvejen er sårbare, er også dem, der bliver ramt særlig hårdt af corona-krisens økonomiske og sociale konsekvenser. Derfor er hjælpen mere relevant end nogensinde, og vi er både stolte og glade for at vi sammen med TV 2 og fodboldfonden skal samle ind til ’Alle vores børn’.

Søndag den 28. november, samler TV 2, Fodboldfonden og Røde Kors ind i fællesskab til fordel for udsatte børn i Danmark. Vi kalder det ‘Alle vores børn’ og får hjælp af nogle af landets allerstørste fodbold-profiler – og jeres virksomhed kan også være med ligesom virksomheden Alfa Laval, som her fortæller:

”Corona, lockdown og isolation har præget alle danskeres hverdag i lang tid, og børn er en sårbar gruppe, hvor vi desværre har set, at mange har lidt under corona-tiden. Derfor har vi i Alfa Laval valgt at støtte ’Alle vores børn’. Det er essentielt for et godt liv, at det starter på en god og tryg måde. Vi vil gerne støtte børn, som har det svært og give dem en chance for at blive en del af fællesskaber og få et godt børneliv. Sammen kan vi gøre en forskel for udsatte børn, og det er vi stolte af være med til”. Per Lund Hansen, Administrerende Direktør, Alfa Laval Copenhagen A/S.”

Også virksomheder har et ansvar for at alle børn trives i Danmark

Det giver både god mening og god CSR at være med til at gøre en kæmpe forskel for udsatte børn i Danmark. Engagementet skaber typisk både stolthed og opbakning blandt kunder og medarbejdere. ”Helt generelt begynder CSR-initiativer at fylde mere og mere i virksomheders kommunikation og markedsføring. Socialt ansvar og bæredygtighed er det nye sort. Og vi håber derfor også, at mange virksomheder vil benytte lejligheden til at vise deres medarbejdere, kunder, kollegaer, leverandør – ja alle – at de går forrest og har overskud til at hjælpe andre – ikke mindst i julen” siger Anja Nordstrøm Klett, partnerskabschef i Røde Kors og fortsætter; ’At give udsatte børn en chance i livet, er da noget, alle kan bakke op om”